Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Vechten tegen zelfbevrediging

  Ik ben 17 jaar. Vorig jaar kreeg ik verkering met een jongen van 22. Hij ging steeds verder met mij, zoals met zoenen. Op een gegeven moment zat hij onder mijn kleding. Hij maakte mij opgewonden en het ging zelfs zover dat hij mij ging bevredigen! Dat vond ik het toppunt. Ik werd gek van mezelf. Ik schaam me het te vertellen, maar het moet. Ik heb het er met hem over gehad en dezelfde dag is het uitgegaan. O, wat vond ik dat erg. Ik mis hem vreselijk en dan bedoel ik dat hij aan me zat. Toen ben ik mezelf gaan bevredigen! Het lijkt wel of je daar niet meer van afkomt. Wat moet ik nu? Tegen de gevoelens kun je niet zo veel doen, denk ik. Maar wat zegt Gods Woord ervan? Dat vind ik ook zo belangrijk!

  Ik vind het heel moedig van je zo’n eerlijke brief te schrijven. Maar wat je schrijft, is minder mooi. Ik wou dat ik die jongen eens kon spreken. Dan zou ik zeggen dat ik hem een laffe, onvolwassen kerel vind om zo met een meisje van zeventien jaar om te gaan. Hij kon toch weten dat jij het moeilijk zou vinden wat hij deed!

  Het probleem is natuurlijk, dat hij ook gemerkt zal hebben dat jij het fijn vond. Dat maakt het allemaal zo ingewikkeld: jij wilde het niet (want het was niet goed), maar toch wilde je het ook weer wel (want het was zo prikkelend). Gelukkig heb je toen toch nee gezegd en is het uitgegaan. Maar je verslaving aan de seksuele opwinding is gebleven. Daarom bevredig je jezelf.

  Nu vraag je je (gelukkig!) af wat Gods Woord over zelfbevrediging zegt. Rechtstreeks niet veel, maar indirect wel. Daarbij moet je vooral denken aan de onreine gedachten die vaak aan zelfbevrediging verbonden zijn. Je bevredigt jezelf en tegelijk heb je allerlei fantasieën. Je denkt terug aan je vroegere vriend, of je droomt over een nieuwe relatie. Dat loopt al snel uit op zondige gedachten. Daar moet je tegen vechten. Voor jou zal die strijd extra zwaar zijn. In het contact met die jongen heb je als het ware de deur naar je seksuele gevoelens wijd opengezet. Nu moet je je weer leren beheersen. Dat is niet gemakkelijk.

  Daarom een paar praktische adviezen. Belijd voor God je zonden in het contact met die jongen. Neem iemand in vertrouwen die je alles vertelt en die je vraagt je te helpen en voor je te bidden. Probeer niet meer aan het vrijen met die jongen te denken. Zoek contact met je vriend(inn)en op school of op de vereniging, zodat je aandacht van die jongen wordt afgeleid. Dat is belangrijk, omdat je anders maar in je eigen kringetje blijft ronddraaien. Hoe meer je op jezelf bent gericht, hoe groter de verleiding is jezelf te bevredigen.

  Ook lichamelijke inspanning kan helpen om seksuele prikkels te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, hardlopen of een stevige fietstocht. Je zegt dat je tegen gevoelens niet veel kunt doen, maar dat is niet zo. Als de Heere jouw denken verandert, zul je zien dat je gevoelens ondergeschikt worden aan Zijn bedoeling met jouw leven. En die bedoeling is dat jij je lichaam rein bewaart voor later. Voor een man die niet uit is op je lichaam, maar op je hart.

  J. Stolk

  Reacties (6)

  MeisSie17
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:54

  Agh Meissie,

  Ik heb medelijden met je! Het lijkt me ook vreselijk!!

  maar ik weet wel wat je bedoeld!

  liefsS

   Wees Jezelf, er zijn anderen genoeg!!
  Whatever
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  Volgens mij staat er nergens in de bijbel dat je jezelf niet mag bevredigen. Wanneer God hier grote moeite mee zou hebben zou je lichaam anders in elkaar zitten. We zijn gemaakt naar Zijn evenbeeld. En niet voor niets... Geniet van het lichaam dat God je geschonken heeft.
  ChloeS
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:32

  Hee

  Heel veel sterkte gewenst!
  @ Whatever,  in de Bijbel staat dat je gericht moet zijn op de ander en dat doe je niet als je met jezelf speelt..

  jacqoliene
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  Hoiii,

  Ik weet ook wat het is. Het is echt een verslaving. Het is goed om er over te praten.

  Wil je (of iemand die dit leest) met mij er over praten mail me:  jacqoliene@hotmail.com

  sterkte xxxxx

  jellos
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:26

   

  Whatever
  bezorger schreef op woensdag 11 juli 2007 - 00:28

  Volgens mij staat er nergens in de bijbel dat je jezelf niet mag bevredigen. Wanneer God hier grote moeite mee zou hebben zou je lichaam anders in elkaar zitten. We zijn gemaakt naar Zijn evenbeeld. En niet voor niets... Geniet van het lichaam dat God je geschonken heeft.


   

  Ik geef je geen gelijk.
  Het was Gods bevel om je lichaam als een tempel te verzorgen en rein te houden. Natuurlijk, geniet van het lichaam dat God ons schenkt, maar wel op een gepaste manier.
  Je zegt ook: Wanneer God hier grote moeite mee zou hebben zou je lichaam anders in elkaar zitten. Daarin geef ik je ook geen gelijk. Denk eens aan de vele mensen die make-up gebruiken, dat doen ze ook om [misschien] het lelijke van hun lichaam te verbergen. God heeft je dat 'lelijke' ook gegeven, en dat moet, nee dat MAG je niet verbergen.

  Om even terug te komen op het onderwerp; Ik kan me voorstellen dat het voelt als een verslaving, en dat het je best moeite kan kosten om er vanaf te komen. Toch hoop ik voor je dat het lukt, en wens je daarin ook veel sterkte.

  anjer
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:5

   

  Whatever
  bezorger schreef op woensdag 11 juli 2007 - 00:28

  Volgens mij staat er nergens in de bijbel dat je jezelf niet mag bevredigen. Wanneer God hier grote moeite mee zou hebben zou je lichaam anders in elkaar zitten. Wezijn gemaaktnaarZijnevenbeeld. En niet voor niets... Geniet van het lichaam dat God je geschonken heeft.


   

  Maar je moet wel naar Gods eer leven, en dat doe je volgens mij niet als je dit doet.

  Dit is trouwens geen commentaar op de vragensteller hoor! Heel veel sterkte ermee!