Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Tien tips voor examenkandidaten

Sport niet te intensief tijdens je examen en eet regelmatig een vitaminebommetje. Twee tips voor examenkandidaten. Lees ook de andere tips en doe er je voordeel mee.

1. Slaap
Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je het geleerde beter opslaat. Bovendien kun je beter nadenken als je uitgeslapen bent.

2. Vis
Vette vis bevat omega-3-vetzuren, stoffen die het lichaam gebruikt bij het opslaan van herinneringen. Houd je niet van vis? Dan kun je capsules met omega 3 slikken.

3. Beweging
Beweging is altijd goed, maar maak het tijdens de examens niet te bont. Je kunt beter een avondwandeling maken dan intensief sporten.

4. Koffie
Koffie verbetert het geheugen. Lust je geen koffie? Cafeďne, de werkzame stof, zit ook in energiedrankjes, zoals Red Bull.

5. Structuur
Als je structuur brengt in de leerstof, kun je de informatie makkelijker terughalen. Een goede methode is mindmappen.

6. Stress
Een beetje stress tijdens het leren is goed, want dat activeert het geheugen. Te veel stress vergroot echter de kans op een black-out. 7.

Vitamine C
Vitamine C heeft een positieve uitwerking op het geheugen, doordat het vrije radicalen wegvangt. Vooral citrusvruchten en kiwi’s zijn echte vitaminebommetjes.

8. Werkgeheugen
Door je lesstof logisch te organiseren kan je werkgeheugen meer aan en kun je het geleerde beter onthouden.

9. Frisse lucht
Studeer op een koele plaats met frisse lucht, want zuurstof verbetert de werking van de hersenen. Blijf uit de zon, want als je lichaamstemperatuur stijgt, verslechtert het geheugen.

10. Emoties
Ezelsbruggetjes helpen bij het leren; emotionele associaties werken het beste. Koppel de leerstof daarom aan een vakantie of een gelukkig moment.

Wil je je geheugen verbeteren? Klik hier.

Reacties (2)

diaans
bezorger
Quote bericht
aantal posts:34

poehh...
ffmeeluhh
correspondent
Quote bericht
aantal posts:116

d'r zitten ook verkeerde dingen bij...

maar toch zijn het wel goede tips!! alleen zal het moeilijk worden het allemaal ook te doen...