Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Een hard en koud hart

  Ik voel me zo hard en koud tegenover wat de Bijbel zegt over bekering. Ik ga naar de kerk en ik bid, maar het doet me niets. Anderzijds weet ik dat ik zo niet door kan leven.

  Sinds pas ben ik, denk ik, door God stilgezet. Ik heb allerlei verkeerde dingen weggedaan. Want ik wilde God niet meer pijn doen. De prediking doet me nu iets en laatst voelde ik me dicht bij God. Maar nu lijk ik weer zo koud van binnen, dat alles langs me heen gaat. Ik wil Hem absoluut niet meer kwijt, maar er zit weer zo’n eeltlaag op mijn hart.

   

  Vragen van twee meisjes: heel verschillend en toch hetzelfde. Jullie hebben beide eenzelfde probleem: je harde hart. En zelf kun je het niet veranderen. Dat kan alleen God.

  Daarom vraag ik jullie het volgende te doen, al lijkt dat misschien geen antwoord op je vraag: vergeet jezelf en je vragen even. Want met naar jezelf blijven kijken, kom je niet verder.

  Pak je Bijbeltje erbij. Want het enige wat je hart kan verbreken, is het Woord van God. Er moeten geen ménsenwoorden je hart binnendringen, maar woorden van God Zelf, persoonlijk aan jullie gericht, toegepast door de Heilige Geest.

  Lees Openbaring 3:14-22 eens rustig door. Heb je gezien Wie hier spreekt? Jezus Christus, de trouwe en waarachtige Getuige. Wat Hij nu tegen jullie zegt, is dus volkomen waar. Daar hoef je geen moment aan te twijfelen. Spreekt Hij dan nu ook tegen jullie? Ja, want Hij bestuurt alle dingen, dus ook het feit dat je dit gedeelte leest. Zie je wat Hij onverdraaglijk vindt? Lauwheid, onverschilligheid, een gevoelloos hart. Zie je hoe Hij jullie ziet? Als ellendig, beklagenswaard, arm en blind en onbeschermd tegen alle vijanden.

  En spreekt Hij jullie dan aan als een geweldenaar die je dwingt om te buigen en de deur van je hart kapot breekt? Nee! Hij klopt vriendelijk aan en vraagt: „Mag Ik bij je binnenkomen?” Hij voegt er zelfs een belofte aan toe: „Dan zal Ik een maaltijd voor je aanrichten.” In het oosten was het aanbieden van een maaltijd een bewijs van hoogachting en vriendschap. Begrijp je wat Hij jullie wil geven? Hij zegt eigenlijk: „Ik wil je Mijn hoogachting en vriendschap laten blijken. Jou met je koude, harde hart. Ik wil Mijn Heilige Geest in je hart zenden, zodat Die de deur voor jou opent. Ik wil je hart verbreken en verwarmen. Ik wil je reinigen van al je zonden en je de vreugde in God schenken.”

  Wat vind jij van deze Christus? (Matthéüs 22:42)

  L. Snoek

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl.

  Reacties (5)

  karretjevdm
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  Men. L. Snoek, hartelijk bedankt voor uw antwoord op mijn vraag. Soms is het zo'n strijd, je wilt wel maar het gaat niet. En als je je aangesproken voelt dan denk je weer: Zullen die woorden wel voor mij bedoeld zijn? Altijd die twijfel. Ik moet blijven kloppen en soms bidt ik weleens of Hij mijn hart wil openen hoe dan ook, al moet het met geweld, dan kun je weleens schreeuwen tot God, maar daarna is dat zo weer weg.
  marR
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  Dit voel ik ook zo... Ik hoop dat mijn hart ook geopend wordt, want zo kan ik niet doorleven. Het is heel moeilijk...
  16-jarige
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:34

  @karretjevdm, Wat JIJ voelt, voelen er veel meer... Veel meer andere jongeren van jouw leeftijd die NIET met deze vraag durven te komen. Ik weet zeker dat je door deze vraag niet allen jezelf, maar ook anderen een levensvraag hebt meegegeven... Bedankt, ook L. Snoek. 16-jarige
  mii
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:19

  @ karretje, Echt goed dat je deze fraag durfde te stellen. Er lopen er zoveel met deze vragen rond en gaan er bijna kapot van. De vragen die stapelen op. Soms lijkt het net of dat ze beantwoord worden, maar daarna is het weer zo leeg. Soms is het een strijd tegen God, je wilt heb als Borg hebben, je vecht er tegen. Maar soms is het beter om die strijd op te geven, een 'wapenstilstand'. Maar blijf altijd bidden, altijd vragen, altijd smeken of dat God je wilt bekeren, wilt helpen. Er zijn zoveel vragen waar je soms geen antwoord op weet. Ook heb ik zelf zoveel vragen, maar dan word ik bemoedigt door vrienden(ook door jou kar) ook door God. Hij heeft zelf belooft dat hij altijd voor ons wilt en zal zorgen. Hij heeft zelfs Zijn lichaam voor ons gegeven. Een heel groot offer, maar daarom wilt Hij ons niet kwijt. Hij roept je door allerlei verschillende dingen. Geef antwoord op Zijn roepen!!! Bid om moed, kracht en genezing van ons harde hart. We spreken elkaar nog wel eens op msn?!
  karretjevdm
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  Het is echt heel moeilijk, ik las vandaag nog dat je ook een tijdgeloof kunt hebben, dat je ziet dat je een Kind van God bent en jezelf niet ziet als een verloren zondaar. Wij moeten met lege handen bij Hem komen en Hem niets meer te bieden hebben. Maar ik val vaak terug op dat Hij bij onze doop beloofd heeft: Ik wil jou tot een God zijn. Maar die wereld die trekt nog zo en we willen niet buigen voor God en het allemaal zelf doen. Dat is ons grote probleem.