Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Ik bid heel weinig

  Ik bid heel weinig en lees ook niet uit mijn Bijbel. Eigenlijk kun je zeggen dat ik best ver bij God vandaan leef. Maar als er iets is, denk ik: „Ik moet eigenlijk bidden tot God. Dan kan Hij me helpen. Maar aan de andere kant denk ik: Maar anders bid ik ook nooit.”

  Het is wel duidelijk dat je midden in een krachtenveld leeft. Aan de ene kant wil de duivel je stevig vasthouden. Hij sleept je mee. Hij haat alles wat je dichter bij God zou kunnen brengen. Bij de kleinste neiging om te gaan bidden, fluistert hij: „Nu hoef je dus ook niet te bidden. Als je normaal niet bidt, dan ook niet als je in nood zit. Dat is maar gehuichel.”

  Aan de andere kant ziet de Heere jou. Je verdwaalt. Hij kijkt naar je om. Het is de Heere die je de neiging geeft om je handen te vouwen.

  Zo is de duivel. Zo is de Heere.

  Wat die duivel betreft, die kun je alleen maar verslaan met het Woord. Dan moet je toch je bijbel nog tevoorschijn halen. Leg het leeslint bij 2 Kronieken 33. Het gaat daar over Manasse. Deze zoon van een godvrezende vader had werkelijk alles uit de kast gehaald om de Heere te tergen. Uitdagend zette hij afgodsbeelden in Gods huis. Hij hield zich met occulte dingen bezig. Hij verbrandde zijn eigen zonen. En toen hij in nood kwam? Toen begon hij te bidden. „En de Heere hoorde hem in zijn benauwdheid.”

  Zo goed en zo geduldig is de Heere nu. Waarom wil jij niet iedere dag tot Hem spreken? Hoe komt het dat je Zijn Woord dicht laat? Zorgt Hij niet voor je? Je mag alles tegen Hem zeggen, je hart voor Hem uitstorten. Wat houdt je tegen? Hij is goed voor ondankbaren en bozen.

  De duivel wil je leven verwoesten. De Heere wil je leven redden.

  Zo gaat het niet goed met je. Ik zou je, al was het maar één minuut, iets willen laten proeven van de vrede en blijdschap van het samenzijn met de Heere Jezus.

  Zou je je leven nu niet eens gaan veranderen? Begin aanhoudend te vragen of Hij je wil helpen. Zodat niet alleen je godsdienstige gewoontes, maar je hele leven verandert.

  Helpt bidden? Wat denk je? Kijk nog even bij vers 13: „… en Hij liet zich van hem verbidden.” Onze God is een God die zich laat verbidden!

  S. D. Post

  Reacties (9)

  PieterStad
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:36

  Mooi stukje. God laat zich inderdaad verbidden. Het gebed is zelfs het krachtigste wapen dat we hebben. In de Jacobusbrief staat ook veel over de kracht van het gebed.
  respect
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:48

  ik bid ook weinig maar ut is miss stom om te zeggen maar in de klas wou ik un keer lezen want ik mocht nooit lezen en ik vind engels wel un leuk vak dus ik bad en ik kreeg un beurt miss raar maar ik geloof wel dat God mu hoorde..!!
  nella
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:34

  Maak er een goede "gewoonte" van om te bidden en bijbel te lezen. Bv. 's avonds ná het eten,op je kamer,alleen.Bidt vóór je je bijbel opent en voordat je naar de kerk gaat. De Heere hoort écht en vertrouw daar ook op.Vraag Hem om te mogen leren vertrouwen. Veel sterkte!
  snoozie
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:142

  @respect: zoiets heb ik ook welus ghad, all1 dan by nog iets serieuzere dingen. toen ben ik ook echt wel gaan denken, wat God met me wilde, maar een paar dagen later ben je het eigenlijk al weer vergeten! volgens mij heeft heel nederland een opwekking nodig!
  muisjuh
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:129

  Fijn zo'n stukje!! Ik denk precies etzellufde!!
  ukcorniel
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:5

  een geweldig boek wat ik heb gelezen wat iedereen zal helpen zeker ook mbt dit artikel is: 'God is closer than you think' geschreven door John Ortberg
  Rups
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:46

  apart, kherken dit ook helemaal.
   Zorgen moet je doen, niet maken
  Jantine
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:332

  God hoort altijd mijn gebed. Ik vraag altijd of ik nog bewaard mag blijven, of ik nog mag blijven leven. En tot nu toe leef ik nog steeds!
  Rosalynn
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:78

  Ik herken dit helemaal. Maar in het stukje staat dat God naar je omkijkt. Maar Hij is toch machtiger dan duivel. Waarom stuurt Hij de duivel (om het zo maar te zeggen) niet weg????? God is toch almachtig? Soms lees ik ook wel uit de bijbel, maar als ik dat doe, gaan mijn gedachten zo ergens anders heen. En dat is met bidden ook heel vaak zo. Ik heb ook wel geprobeert om hardop te bidden/lezen, maar ook dan gebeurt het. Ik vind dit erg moeilijk.