Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Ff serieus: Ik word mishandeld

Mijn ouders gaan aan het avondmaal en thuis mishandelen ze me. Ik voel me erg minderwaardig. Ik heb op het punt gestaan zelfmoord te plegen, maar omdat ik weet dat ik dan verloren ben, durf ik het niet. Bidden helpt niet. God wil mij niet helpen omdat ik zo zondig ben. Elke nacht val ik huilend en biddend in slaap. Wat moet ik doen?
Een 16-jarig meisje

 

Uit je vraag blijkt dat je het erg moeilijk hebt. En dat kan ook niet anders, gelet op wat er zich bij jullie thuis afspeelt. Er is in het leven van ouders iets grondig mis als ze door het deelnemen aan het heilig avondmaal belijden dat ze de Heere Jezus kennen als hun Zaligmaker en tegelijkertijd hun kinderen mishandelen en Gods naam misbruiken.

De Heere vraagt van ouders dat zij goed voor hun kinderen zorgen en dat ze een veilig thuis bieden. Dat ontbreekt bij jou en daardoor voel je je niet geliefd en gewaardeerd. Dat je je minderwaardig vóélt is niet gek, maar daarom bén je niet minderwaardig! Jouw leven is net zo waardevol als dat van andere mensen. Voor de Heere telt ieder mensenleven. Hij wil dat ook jij tot bekering komt. In 1 Korinthe 1:28 staat dat Hij het onedele en het verachte heeft uitverkoren.

Gelukkig heb je het bidden niet opgegeven. Je schrijft dat God niet wil helpen, omdat je zo zondig bent. Maar dat kan niet waar zijn. In 1 Johannes 1:9 staat dat de Hij de zonden vergeeft als wij ze aan Hem belijden. Het bloed van de Heere Jezus reinigt van al onze zonden. Leg al je verdriet maar in Zijn handen. Dat wil Hij graag (zie Psalm 10:14). Lees biddend Zijn Woord en vertrouw erop dat Hij je hoort. Hij kan de weg banen voor verandering in je levenssituatie.

Ondertussen moet je zelf ook aan het werk. Ik adviseer je dringend om hulp te zoeken bij een goede hulpverleningsinstelling. Gelet op jouw problemen denk ik vooral aan Eleos. Als de nood op dit moment zo hoog is dat je bang bent dat je toch een zelfmoordpoging zult doen, neem dan contact op met je huisarts. Hij kan er dan voor zorgen dat je snel wordt geholpen.

Een andere mogelijkheid is dat je het telefonisch spreekuur van Eleos belt. Dan krijg je een hulpverlener aan de lijn die je kan adviseren over mogelijkheden voor hulp. Voor info zie www.eleos.nl. Van harte sterkte gewenst.

Nella van Dijke

Reacties (11)

WeN
bezorger
Quote bericht
aantal posts:14

hey, ik begrijp dat je het erg moeilijk hebt. en om hulp te zoeken is denk ik nog veel moeilijker omdat je je dan mischien schuldig gaat voelen. doe dat niet! je ouders doen iets tegen hun rechten in! je kunt bijv. 0800-0432 bellen. dat is het nr van de kindertelefoon. die is tussen 2 uur en 8 uur berijkbaar. GRATIS EN ANONIEM!!! probeer dat eens. als je met me wilt msn-en of mailen is mijn adres wen_ikke@hotmail.com, dat praat misschien wat makkelijker... ik hoop dat je de stap om te bellen weet te zetten! suc6 ik zal voor je bidden! HIJ vergeet je niet!
eline
bezorger
Quote bericht
aantal posts:2

inderdaad hij vergeet je niet! onthoud dat goed!!
roozz
bezorger
Quote bericht
aantal posts:18

Wat erg dat zoiets gebeurt! Je zou het niet verwachten in christelijke gezindten. Laat het bidden er niet bij schieten! God WIL je echt ALTIJD helpen, ook in nood. Dat weet ik zeker. God verhoort je gebed, als je het maar met een echt hart doet. (Als een hert dat verlangt naar waterstromen, ps.42) Heel veel sterkte, Ikk
annoniem
bezorger
Quote bericht
aantal posts:9

Hoi! wat erg voor je zeg!! echt ik zal je net als de andere aanraden om het niet op te geven!!!!!!blijf er om bidden en als het niet gaat en je wilt zelfmoord plegen belt dan echt de huisarts!! of de eleos, echt die willen je helpen, ik heb er zelf ook gezeten! en het helpt echt, bij ons thuis is het ook gebeurd dus ik weet hoe je je voelt enzo...!!!!!!!heel veel sterkte!
ChloeS
bezorger
Quote bericht
aantal posts:32

Heej, Ik wens je heel veel sterkte toe. Je kunt ook bellen met het AMK. Dat is het adviespunt en melding kindermishandeling. Ik hoop dat je gauw hulp vindt en weer het mooie van het leven gaat inzien. Als je bang bent dat je ouders verraadt. Meestal hebben ze niet echt door wat ze doen (ik verdedig nou niet je ouders!) en is het dus slim om ze te laten zien dat jij er ook nog bent. Je bent waardevol.. HIJ vergeet je nooit.. Ik zal voor je bidden.. Neem iemand in vertrouwen!
williampje
bezorger
Quote bericht
aantal posts:8

God zal je helpen in alles. Vertrouw op hem en hij zal geven wat je nodig hebt Hoewel het niet altijd gelijk gaat! Op Gods tijd en wijze zal hij het doen!
jook
bezorger
Quote bericht
aantal posts:2

hey!! kheb zelf ook hetzelfde meegemaakt.het is heel erg moeilijk als je in zon situatie zit, vaak het gevoel hebben dat mensen je niet begrijpen.weet 1 ding, jij bent niet de schuldige, je ouders doen verkeerd! khoop wel dat je blijft bidden.ik heb er ook veel steun aan gehad aan het geloof en het gebed. helaas is dat nu anders, kdoe er niet zoveel meer aan, omdat knu van het leven wil genieten, wat eerst niet kon. doe niet zo als mij de Heere de rug toe keren, dan wordt het alleen maar moeilijker om de weg naar Hem terug te vinden. blijf bidden!!Hij kan uitkomst geven echt waar!!zoek hulp!!praat er in iedergeval met mensen over, hoe moeilijk ook, denk dan niet dat je kwaad over je ouders spreekt. het is goed om er met mensen over te praten, ze kunnen je vaak een raad geven. of ga naar de hulpverlening!! wordt het te erg en is het niet meer te houden thuis, neem dan een beslissing. je bent het niet waard om mishandeld te worden, kinderen verdienen liefde en warmte van de ouders!!
NI77CO91
bezorger
Quote bericht
aantal posts:11

hoi als je in die problemen zit zou ik er met iemand over gaan praten ik weet dat dat moeilijk is want ik durf er ook niet over te praten het zijn dan alleen mijn eigen problemen die hou ik allemaal zelf maar voor een ander raad ik aan om gewoon er met een goede vriendin over te praten!! en blijf bidden dat het goed met je mag gaan en ik zal ook voor je bidden en ik denk dat er nog meer zullen zijn heel veel liefs een anoniem iemand
Maszj
bezorger
Quote bericht
aantal posts:19

ik heb hier geen ervaring mee! (srry k ben mr gwoon eerlijk) mr kun j ni probere naar eleos ofzo gaan? wel heeeeeel moeluk hor!! (hebk WEL ervaring mee!) heeeeeel veel sterkt!! kusj
Maszj
bezorger
Quote bericht
aantal posts:19

srry vergat ik te zegge!! probeer te bidden (ik zal t ook probere vor jou!!)
charlie-anna
bezorger
Quote bericht
aantal posts:1

weet je wel hoe triest eht is, kweet zelf wat eht is en om dan nog over god te praten. ik heb dan zoiets van bekijk het ff allemaal als je christelijk bent doe je zo iets NIET!