Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Gebed voor Madonna bij ArenA

  AMSTERDAM - Voorafgaand aan en tijdens het omstreden concert van Madonna, zondag in de Amsterdam ArenA, hebben zo’n vijftig mensen bij het stadion een gebedsactie gehouden. Ook zijn ongeveer 5000 flyers uitgedeeld met evangeliserende teksten.

  Onder christenen ontstond afgelopen tijd veel protest omdat Madonna tijdens haar concert onder meer aan een kruis hangt met een doornenkroon op haar hoofd. Onder anderen L. P. Dorenbos, directeur van de stichting Schreeuw om Leven, riep vorige week op tot gebed en vasten. Hij was zondagavond aanwezig bij de ArenA en kijkt terug op een zeer positieve actie. „Het was gewoon goed. Je weet nooit wat je tegenkomt, maar we hebben geen agressieve reacties gehad”, zei Dorenbos maandagmorgen desgevraagd.

  Behalve actievoerende christenen waren zondag ook enkele leden van GroenLinks aanwezig bij de ArenA. Zij pleitten met een protestbord voor de „vrijheid van meningsuiting.” Ze richtten hun actie volgens eigen zeggen niet tegen mensen die zich mogelijk gekwetst voelen door Madonna’s optreden.

  De media-aandacht voor de protesterende christenen was groot. „Ik had haast geen tijd om te bidden, zo veel media-aandacht was er”, aldus Dorenbos. „We hebben kunnen uitleggen dat we bewogen zijn met Madonna. De protestacties maken nu het nieuws, en niet Madonna. We móeten dit wel doen. Als we nu zwijgen, verloochenen we eigenlijk het offer van de Heere Jezus.”

  Ook Gerard Grimbergen, oprichter van Naar House en de stichting Get Saved, was zondag aanwezig met de gele evangelisatiebus van de stichting. „Wat mij betreft was het een zeer geslaagde actie. De mensen weten nu waarom we daar stonden. Het is aan hen om daar nu over na te denken.”

  Maandagavond geeft Madonna haar tweede en laatste concert in Amsterdam. Ook dan zullen er weer gebeds- en evangelisatiegroepen aanwezig zijn.

  Klik hier voor meer informatie over Madonna in het dossier Popmuziek.

  Reacties (4)

  xx
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  ik snap er helemaal niets van! is het wa maddonna doet nou god of niet? is het met eerbied of met spOt:(?
  marittenhove
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  Waarom doet ze nou zo gek ze kan ook wel wat anders gaan zingen, dan is gewone popmuziek vele malen beter
  Henrietje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  ben ook op de popmuziekavond geweest. Echt indrukwekkend gewoon. Wat er allemaal gezongen wordt. Dat wil je gewoon niet weten.

  Jannekuh
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:202

  Henrietje
  bezorger schreef op maandag 3 december 2007 - 19:12

  ben ook op de popmuziekavond geweest. Echt indrukwekkend gewoon. Wat er allemaal gezongen wordt. Dat wil je gewoon niet weten.


  hoezo ging je er dan heen?
   Laatste jaar op school!