Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Aangifte SGP-jongeren tegen Madonna

DEN HAAG - De jongerenorganisatie van de SGP gaat volgende week aangifte doen tegen popster Madonna wegens smalende godslastering.

De SGP-jongeren vinden het onbestaanbaar dat Madonna, die aanstaande zondag en maandag in Amsterdam een concert geeft, zichzelf tijdens het nummer Live to Tell aan een kruis ophangt en zich tooit met een doornenkroon. Volgens de SGP-jongeren is dit in strijd met artikel 147 van het Wetboek van Strafrecht, dat smalende godslastering verbiedt.

De jonge SGP’ers proberen nog meer instanties voor de aangifte te interesseren. De Bond tegen het vloeken is een van de organisaties die mogelijk meedoet.

Het besluit tot het doen van aangifte is genomen nadat minister Donner van Justitie vrijdagmorgen antwoord had gegeven op vragen van SGP-Kamerlid Van der Staaij over deze kwestie. Donner onderneemt op geen enkele manier actie, zo blijkt uit zijn antwoorden.

Hoewel hij de kruisigingsact bestempelt als „een verwerpelijke methode om aandacht te trekken ten koste van de diepste gevoelens van veel mensen”, ziet hij hier voor de overheid geen taak. Het is aan de openbaar ministerie om eventueel actie te ondernemen, schrijft de minister.

Dat zal echter niet gebeuren, zo weet Donner, omdat eerdere jurisprudentie aantoont dat er „niet snel sprake is van smalende godslastering.” Er bestaat in ons land vrijheid van godsdienst, zo schrijft de bewindsman, wat betekent dat er „ook vrijheid is voor hen die het geloof bestrijden, bekritiseren of persifleren.”

Nu Donner niets ziet in een verbod op de bewuste scène, zien de SGP-jongeren geen andere weg dan naar de rechter te stappen.

Klik hier voor meer informatie over Madonna in het dossier popmuziek.

Reacties (3)

GHL
bezorger
Quote bericht
aantal posts:20

ik zelf ben het roerend met deze jongeren eens. met catechesatie hadden we het er een x over, over Madonna, over eenliedje van haar. daar stond zoeits in als: ik ga naarde hel en daar was ze dan tevreden over. ik kan daar niet tegen als mensen zo praten. dan word ik altijd bang, wanneer zal God haar straffen,, het ismoeilijk,, maar eingelijk moeten we maar voor haar bidden,,of god haar wil laten zie dat ditzo niet door kan gaan.,,, zet hem op boys en girls. kies voor God!!! He cares for you:) -xxx- me
Ilovemovies
bezorger
Quote bericht
aantal posts:1

Ik vind madonna een vreselijke nare vrouw, en dat ze bij haar laatste concert aan het kruis hing vind ik AFSCHUWELIJK! Dat je zo met God en godsdienst spot, dat kan gewoon echt niet door de beugel. gr Lucas de Mooy
herman1
correspondent
Quote bericht
aantal posts:154

goed bezig