Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Als christen meegaan met internet en dvd’s

  Hoe is het mogelijk dat christenen zo meegaan met internet en dvd? Films die eerst op tv te zien zijn (en je niet mocht kijken) zit nu iedereen op dvd te bekijken. Mogen wij als christenen wel internet hebben? (Een vriendenkring)

  Mijn complimenten dat jullie hier heftig over discussiëren. Er zijn veel jongeren die niet kritisch nadenken over het gebruik van internet en dvd. Terwijl dat heel hard nodig is. De voor- en nadelen van internet en dvd kent iedereen. Internet hebben en gebruiken is op zich niet verkeerd. Maar het is zeer onverstandig, als je het niet echt nodig hebt. Dvd’s zijn een prachtige uitvinding, maar zondige films bekijken kan en mag niet. Afstand houden dus.

  Belangrijker lijkt me jullie eerste vraag: Hoe komt het dat jullie en ik zo gemakkelijk meegaan met deze ontwikkelingen? Omdat via internet, films en dergelijke een zeer aantrekkelijke wereld op ons af komt. Een flitsende, prikkelende wereld met ongelooflijk veel mogelijkheden, vol goede en vooral kwade dingen. Hoe kan die wereld dan zo veel aantrekkingskracht op ons hebben?

  Omdat God te weinig werkelijkheid voor ons is. Wie met God leeft, kent de onuitsprekelijke vreugde in God door de Heere Jezus Christus. Dat maakt alle plezier in de dingen van de wereld leeg. Wie met God leeft, is bang voor de zonde. Dat maakt dat je zo veel mogelijk afstand houdt van dingen die je tot zonde kunnen brengen.

  Wie met God leeft, heeft ook zo veel anders te doen dan te internetten en films te bekijken: Gods Woord onderzoeken, bidden om vergeving, hulp en bewaring, anderen helpen, zich verantwoord ontspannen enzovoort.

  Vinden jullie dit leven met God aantrekkelijk? Niet? Dan lig je open voor die flitsende wereld vol herrie die je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gevangen houdt. Waar uitsluitend sprake is van onrust. Waar satan zo veel macht heeft.

  Of trekt het leven met God je aan? Zoek Hem dan! Wees niet bang voor de stilte, maar zoek die juist op! Zet je mobieltje en je computer en je muziek vaak uit en neem de tijd om na te denken en te bidden en te lezen in het Boek met de machtigste boodschap aller tijden: Gods Woord. Want juist in de stilte spreekt God.

  L. Snoek

  Heb jij een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl, of schrijf een brief naar Reformatorisch Dagblad t.a.v. Redactie Achterkrant.

  Reacties (6)

  Hanniballie
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:82

  Het is echt niet verkeerd om gewoon dvd's te kijken en internet te gebruiken. Inderdaad moet je je altijd afvragen: Wat zou Jezus doen? En dat is moeilijk, want dan vallen er altijd leuke dingen af, maar je krijgt er zo veel voor terug! Maar ik denk dat Jezus echt niet alle films veroordeelt, er zijn heel veel goede films, mooie films met een belangrijke boodschap en mooi verhaal. Dingen die je doet moeten niet in strijd zijn met Gods Woord en ze moeten in overeenstemming zijn met je leven als christen. Maar ik kan zeggen dat ik geen gewetensnood krijg als ik films kijk of naar de bios ga. Ik ga heus niet zomaar naar elke film. Maar er zijn goede films en ik vind dat we als christen elkaar die vrijheid moeten laten om verantwoord met dat soort dingen om te gaan. God vraagt heel mijn hart en ik probeer Hem die ook te geven. Dat blijft moeilijk, maar dat ligt niet op het vlak van de films. Het is heel belangrijk dat je leven gevuld is met God en niet met lege aardse dingen, mee eens!
  Hanniballie
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:82

  Maar dat sluit het gebruik van internet en dvd's niet uit.
  roozz
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:18

  Het is inderdaad niet eerlijk als je om geloofsredenen geen tv hebt en wel dvd's kijkt op je pc die eerst op tv waren. Ik doe het zelf ook, en dan spreekt mijn geweten heel erg. Wij hebben thuis dan ook afgesproken dat we geen dvd's halen dat nou totaal zinloos is. Meestal halen we voor de vakantie dvd's van kleine huis op de prairie, of dvd's voor de jongsten. En dat was het dan. En over internet; wij hebben open internet, maar je merkt heel duidelijk de gevaren ervan! Je tikt een site in, dat gewoon heel normaal LIJKT! Maar dan kom je op een of andere rare site. Duss!!.... internet met filter is zo slecht nog niet. Ik raad het jullie allen aan. Ik ga zelf ook filternet gebruiken!!! xxx
  MarjOotjj
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:52

  @kitty, da's onzin! Doe niet zo raar. Dit is egt een discussie zonder eind... xx mii
  Maszj
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:19

  internet, JA! (wel gefilterd!!) dvd, ?? verschil wat voor een dvd mr ik weet ni cker of het dan wel mag!
  rinsje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

   

  Maszj
  bezorger schreef op woensdag 9 mei 2007 - 21:24

  internet, JA! (wel gefilterd!!) dvd, ?? verschil wat voor een dvd mr ik weet ni cker of het dan wel mag!


   

  heej hoebedoel je ik weet niet ckr of het dan wel mag? veel mensen gooien dvds op een hoop terwijl er gwn hartstikke leuke dvds tussen zitten, waarom wel op internet op youtube wat kijken en geen dvd? en over die tv het gaat niet om de film die op tv komt maar vooral over de rotzooi die er nog meer op is bijv tmf mtv enz.

   geloof hoop & liefde maar de meeste van deze is de liefde