Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Zou ik niet meer op God moeten vertrouwen?

  In ”ff serieus” van 30 januari heb ik mezelf helemaal herkend. Er zijn dus nog meer mensen die het gevoel hebben dat bijna alles misgaat in hun leven. In het antwoord stond onder andere: „neem een ouderling in vertrouwen.” Dit heb ik enige tijd geleden gedaan. Ik heb al heel wat erg fijne gesprekken met hem gehad. Nu voel ik me na zo’n gesprek heel wat beter. Ik voel me gesterkt. Nu mijn vraag: Vertrouw je zo niet te veel op mensen in plaats van op God? Zou ik niet meer op God moeten vertrouwen? En hoe dan?

  God is goed. Om heel veel redenen. Eén reden heeft te maken met jouw vraag. Toen Adam en Eva zondigden, dachten zij God niet meer nodig te hebben. Toen had de Heere natuurlijk heel goed kunnen zeggen: „Nu heb Ik jullie niet meer nodig.” Maar dat deed Hij niet.

  Ondanks de zondeval besloot God gebruik te maken van mensen om Zijn heil te verkondigen. In de Bijbel staan daar honderden voorbeelden van. Denk maar aan de mannen die hun verlamde vriend door het dak voor Jezus’ voeten lieten zakken. Of aan Paulus die het Woord van God naar Europa bracht. Je kan zelf vast nog veel meer voorbeelden geven.

  God gebruikt mensen om te waarschuwen, te helpen, te troosten. Onbegrijpelijk is dat eigenlijk. Maar zo is de Heere God. Hij is goed. En dat is Hij nog steeds.

  Hij is ook goed voor jou. God heeft je ouders gebruikt om je op te voeden en op Christus te wijzen. Hij gebruikt een ouderling om jou met Zijn Woord te bemoedigen.

  Er is dus helemaal geen tegenstelling tussen geholpen worden door de Heere en geholpen worden door een ouderling. Vergeet alleen niet dat die ouderling een mens met beperkingen is. Hij is ook in alles van zijn Heiland afhankelijk.

  Je kunt hem dankbaar zijn, maar de Heere God is je dankbaarheid waard boven alles en iedereen. „Heere, wat bent u goed voor mij dat ik deze gesprekken mag hebben. Die ouderling is een geschenk van U.”

  Daarin ligt tegelijk ook het antwoord op je laatste vraag. Wees dankbaar voor de mensen om je heen die jou liefhebben, maar dank de Heere bovenal voor wat Hij jou door mensen heen wil schenken.

  Hij is de enige bron van alle liefde, want God alleen is goed.

  J. Stolk

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail deze dan naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (2)

  esss
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  Heel mooi gedicht!!!!!!
  ffmeeluhh
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:116

  ik durf geen ouderling of diaken in vertrouwen te nemen...