Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Waarom gaat bijna alles mis in mijn leven?

  Waarom gaat bijna alles mis in mijn leven? Zou God hier allemaal Zijn bedoelingen mee hebben? Elke dag ben ik weer bang wat het zal brengen. Je hoort en ziet dat de wereld steeds bozer en harder wordt. Zou het dan in mijn leven ooit nog goed komen? ’k Probeer in de Bijbel iets te vinden, maar het is allemaal zo moeilijk. Ik moet die dan teleurgesteld weer dichtdoen. Als u hier een antwoord op kunt geven, heel graag. (meisje, 20 jaar)

  Waarom gaat bijna alles mis? Zou het ooit nog goed komen? Er zit veel verdriet en angst achter jouw vragen. Moedig van je om die dan toch uit te spreken. Maar wel moeilijk om op te reageren, want je geeft niet aan wat je zo bezighoudt en waar je zo bang voor bent.

  Gaat het niet goed met je studie of je werk? Ben je al lang ziek? Heb je een vriend gehad en is het nu uit? Voel je je niet gelukkig thuis? Wat kunnen er veel dingen zijn waar je somber en angstig van wordt, ook als je nog jong bent.

  Je zoekt troost in de Bijbel en dat is ook werkelijk het beste om te doen. Maar je vindt het allemaal moeilijk en je raakt teleurgesteld. Maar dat is zeker geen reden om de Bijbel dan maar gesloten te houden. Want daar vind je uiteindelijk toch de antwoorden op alle vragen die je bezighouden.

  Als je het nu moeilijk vindt de Bijbel te begrijpen, houd je dan vast aan een paar teksten die jou bijzonder aanspreken. Schrijf die op in een apart boekje, jouw persoonlijke ”bemoedigingsboekje”, en lees dan die teksten als je het moeilijk hebt, met gevouwen handen.

  Hoeveel mensen hebben zich onder moeilijke omstandigheden niet op dezelfde manier aan Gods Woord vastgeklampt? Dat is ook bemoedigend voor jou.

  De Heere kent je bij je naam, vergeet dat nooit! Hij hoort je gebed, ook al voel je dat misschien niet zo. Hij is in Jezus Christus

  de „Vader der barmhartigheden en de God aller vertroosting”

  (2 Korinthe 1:3). Is dat eigenlijk niet het antwoord op al jouw vragen?

  Behalve aan de Heere mag je je vragen natuurlijk ook voorleggen aan mensen van wie je houdt. Dat is zelfs heel verstandig. Hak de knoop door en neem een goede vriendin in vertrouwen, een familielid, een ouderling of een collega. Opnieuw schrijven en nog wat meer over jezelf vertellen, kan natuurlijk ook.

  J. Stolk

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail dan naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (6)

  drzz
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:16

  by my gaat het als een golfbeweging gwoon zoms een rot dag en soms weer gwoon goed, gezelig vrolijk maar jah ik ben 14 nog "een puber' als je 20 ben vin ik iemand een vrouw niet egt jeugdig meer dan is er vast meer aan de hand ?? je moet altijd maar denken dat je een parel bent in Gods hand, en God heeft je gemaakt met alje fouten derbij.. maar God houd van ons zoals we zijn..
  sterretjes
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:97

  tel de 'sterretjes' die God je elke dag wil geven, het mooie weer, een lief woordje, een goed cijfer, een grappig voorval, je zal zien, dat dat er heel veel zijn! Sterkte!
   Beter een levendige fanatasie, dan een fantasieloos leven!
  lennoo
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  he kom op als je zo denkt zie je het misschien zo ik heb al 14 jaar diabetus en heb ook een tijd gehad dat het niet zo goed ging maar als dat zo is heb ik geleerd dat je naar de posetieve dingen moet kijken en als je het met iemand gied kunt vinden praat er met hem of haar over dat kan ook heel veel helpen mzl lennart
  wil
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:0

  Bedankt allemaal voor jullie lieve mooie en bemoedigende gedachten en gedichten!! Het heeft me heel goed gedaan. Het gaat inmiddels gelukkig weer wat beter. Dankzij een paar mensen waar ik heel goed mee kan praten hartelijk bedankt voor alle tips! de vragenstelster
  Meish-16
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:147

  ik geloof dat er veel dingen mis gaan bij jou. maar let eerst op de dingen die wel goed gaan, dan gaan de dingen die alltijd mis gaan mischien ook beter. klinkt ingewikkeld, maar kortom: zie het positieve van alles in.
  femsie
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  Hee,

  Ik snap hoe je je voelt, ik heb ook erg veel problemen.

  ik ben lang depressief geweest, en het gaat nu steeds beter. Ik hoop voor je dat het beterder met je gaat! sterkte!

  Liefs..