Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Wederkomst nabij?

  Vaak wordt in de kerk gezegd dat de wederkomst nabij is. Dat wordt gebaseerd op wat in de Bijbel staat over de tekenen der tijden. Maar er waren bijvoorbeeld twee eeuwen geleden ook oorlogen. Werd er toen ook al niet gezegd dat de wederkomst nabij was? God zal komen als een dief in de nacht. (Een meisje)

  Je hebt gelijk. De Heere Jezus zal zeer onverwachts komen. Als de bliksem! (Matt. 24:27) Het zal een heel gewone dag zijn, zoals vandaag. Dan klinkt ineens het allesdoordringende geluid van de bazuin. In oogverblindende heerlijkheid verschijnt de Heere Jezus. Dan zal iedereen Hem zien, Hem erkennen. Het moment weet niemand. Of het bijna zover is, weet ook niemand.

  Maar de tekenen der tijden dan? De grote verdrukking, het evangelie wereldwijd, de bekering van het Joodse volk? Daarmee kun je toch wel op de klok kijken? Als je de beelden van de tsunami nog op het netvlies hebt, zie je toch dat het vijf voor twaalf is? Vormt de aidsepidemie niet een van de wijzers van het grote uurwerk?

  Nee dus. De tekenen der tijden zijn niet gegeven om de juiste tijd van de wereldgeschiedenis in te toetsen. Dat is een grote vergissing.

  Waarom heeft de Heere dan gesproken over de tekenen van de tijd? Als dat niet is om te kijken wanneer, waarom heeft Hij het dan gezegd? Om onze ongelooflijke zorgeloosheid aan de kaak te stellen. Zodat jij je gaat voorbereiden. Waakzaam wordt. Als je op de radio hoort over een terroristische aanslag, moet dat jou stilzetten. Hij komt. Als je leest over toenemende christenvervolging, is dat een signaal. Hij komt.

  Hij is dichtbij. Dichterbij dan gisteren. Wat roept dat bij me op? Wat doet deze gedachte met jou? Geeft dat een ongerust gevoel? Stel je voor, als vanavond om kwart voor tien de hemelen worden gescheurd. Als je verlamd van schrik omhoog kijkt en Hem ziet komen, omringt door duizenden engelen. De Rechter staat voor de deur. Dat wordt echt de meest fundamentele tweedeling. Verscheurende angst of onvoorstelbare vreugde. Een absolute doodwens of een alles verterend verlangen. Of „Bergen valt”, of „Kom, Heere Jezus, ja kom!”

  God gaf de tekenen der tijden niet als input voor ons rekenprogramma. Maar als signaal. Bij iedere aardbeving tikt de wijzer een stukje verder. De tijd om nog rustig je leventje te leiden is allang voorbij. Hij komt eraan. Er is nog plaats.

  S. D. Post

  Heb jij ook een vraag over geloof, relatie of samenleving? Mail naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. Redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

  Reacties (4)

  miek
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  @Meisje van 15 jaar, maar als je dagelijks ervoor bid, wat kun je dan nog meer doen??? ik weet dat niet..
  Ruben
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  kdenk het ook dat de wederkomst nabij is kijk eens wat voor aparte rampen er gebeuren de tsunami en nu de vogelgriep die zich verspreid e ook al mensen tot de dood kan leiden!!!! ik denk dat we ons goed voor moeten bereiden op de dood hoe wij ook sterven? de mensen gaan nu ECHT TE VER!!!!!!!!
  meisje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:14

  je hebt gelijk piet. er zijn veel tekenen die er op wijzen. tis allemaal te lezen in de bijbel. als je geen kind van GOd bent denk ik dat je bang moet worden als je over de wederkomst hoort. maar alleen het feit al dat je elk moment kan sterven.. kijk maar naar dat ongeluk in groningen. dat is toch een duidelijk voorbeeld?? zoek nu het nog kan!!!!
  Rubsje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  het is beetje een zinloze discussie!!! we weten niet wanneer die komt en daar mogen we ook niet over oordelen!!! als we er maar voor klaar zijn, begin eerst maar eens met je zelf...