Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Ff serieus: Een leuke jongen maar van een andere kerk

  Ik heb een jongen leren kennen met wie ik het erg goed kan vinden. Helaas willen mijn ouders niet dat ik contact met hem heb, omdat hij van een andere kerk is; daarover hebben we veel ruzie. Nu mail ik met hem, vooral over het geloof. Ik wil hem graag de goede weg wijzen. Ik wil het contact niet verbreken. Ik begrijp dat het nooit wat kan worden tussen ons, omdat het verschil in geloof te groot is. Ik voel weinig band meer met thuis. Wat kan ik doen?

  Beste jongere,
  Moedig van je dat je anderen laat delen in je vragen rond je relatie met je ouders en een vriend. Eigenlijk zeg ik te weinig, want het gaat ook over je relatie met de Heere. En dat brengt me meteen bij het belangrijkste advies: Vraag in de eerste plaats wat de Heere wil dat je in deze situatie doet. Bid Hem om wijsheid en leiding en laat je door Zijn Woord gezeggen.

  Probeer eerlijk naar jezelf te kijken en vraag je af waarom je het zo belangrijk vindt om het contact met je vriend aan te houden, zelfs als dat ten koste gaat van je relatie met je ouders. Meen je het als je zegt dat er nooit sprake kan zijn van een vastere relatie? Zo ja, ben je daarin ook duidelijk naar je vriend? Wat bedoel je als je zegt dat je hem de goede weg wilt wijzen? Is dat de weg naar jouw kerk of naar de Heere Jezus? Het lijkt me belangrijk dat je hierover ook met je vriend contact hebt.

  Je zou hem een openhartige mail kunnen sturen waarin je hem laat weten wat voor jou in het geloof zo belangrijk is. Dat je het voor een relatie met een jongen nooit wilt opgeven. Laat hem merken dat je dit ook hem van harte gunt en vraag hem te reageren. Probeer te voorkomen dat het mailcontact verkeerde verwachtingen wekt.

  Wat de relatie met je ouders betreft: Bedenk dat spanningen en verstoorde relaties binnen het gezin je gebed kunnen verhinderen. Het begin van de oplossing kan liggen in jouw bereidheid om je ouders hun fouten te vergeven en voor hen te bidden.

  Probeer vervolgens in alle openheid een gesprek met je ouders aan te gaan. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar in je brief laat je zien dat je moeilijke dingen niet uit de weg gaat. Op jouw leeftijd kun je steeds meer op een volwassen manier met je ouders omgaan. Dat zal wennen zijn, maar als je hun zorgen kunt wegnemen, kan dat ook de spanning verminderen. Als jij duidelijk kunt maken dat je een levenspartner zoekt die zich, net als jij, wil laten leiden door de Bijbel en met wie je samen God wilt dienen, hoeven ze niet meer zo bang te zijn dat je verkeerde keuzes maakt. Dan kunnen ze je ook meer vrijheid geven.

  Van harte sterkte gewenst.
   

  Nella van Dijke

  Reacties (10)

  it's me
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Het is echt heel erg moeilijk ja. ik hbe het ook meegemaakt, maar niet dat het van mijn ouders niet mocht maar van zijn ouders mocht het niet. Het is echt heel lastig maar wij zijn contact met elkaar blijven houden een jaar lang zonder verkering te hebben, en nu hebben we al een aantal jaar verkering en gaan we zelfs trouwen dus...dus geef de moed niet op. Blijf contact houden, en laat in je omgang met elkaar zien dat ej echt om elkaar geeft.En dat jullie open staan voor elkaars kerk, maar het is wel belangrijk dat als je serieus doorgaat dat je samen voor 1 kerk kiest. Sterkte!!!
  rian
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  heyy meid, ja dat lijkt mij inderdaad ook spr moeilijk maar je ouders kunne dan wel zegge tege jou: zoek maar een andere jonen en dan van onze kerk. maar dat gaat niet lukken he als je zoveel van elkaar houd.....Dat lijkt me egt spr bale als je met dat probleem zit......STERKTE..... gelukkig heb ik een vriendje van dezelfde kerk en heb ik g1 last van dat probleem... HEEEEEL VEEL STERKTE en bid GOD of hij jullie tog bij elkaar wil houe... GOD ZEGEN JULLIE SAMEN.......
  rind van 15
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:68

  marina!! ja dat is een moeilijk probleem!! stoppen met hem lijk mij egt ver gezocht!! als je van hem houdt en hij van jou! kun je niet uit elkaar!!! dat doet pijn!!praat veel met hem! als hij van jou houdt wil hij misg wel de kant van JOU kiezen praat er met hem over dat is heel belangrijk!! als ik jou ben zou ik niet met hem naar de disco gaan!! als jou daar iets over komt!! ben je op de verkeerde plek!!op een plek waar je gog niet ontmoetten kan!! heel veel suc6 er zijn er vast veel die jou willen helpen!!! liefs en kusjes rind
  Kim
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  Jij bent jong... Misschien onbesuist. Je ouders hebben het beste met je voor!!! Nee, ik zeg niet dat ze gelijk hebben... Maar luister naar ze en als je al een beetje denkt ze hebben gelijk... dan doe je wat ze zeggen. Laat voor de rest je hart spreken!
  geraldine
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  heejj.. as je egt verliefd op die jongen bent kun je misschien met hem en met je ouders gaan praten.. dat jullie samen naar een andere kerk gaan!!! of dat hij met jou meegaat!! veel sterkte gr my
  bloemenprinses
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Veel bloemengroetjes... de mazzel..
  Siska
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:163

  Gelukkig dat je de beslissing hebt kunnen nemen! Sterkte verder ermee.
  silfie78
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:12

  O toen ik dit zag begon de irritatie al in me op te komen! Dat is nou iets waar ik niet tegen kan: Ik wil niet dat je met hem in contact komt want hij is van een andere kerk. Ja dus... Als men niet in contact komt met andere kerken krijg je zo'n eenzijdige blik op de dingen! Ken ook iemand die zei: Als jou zus in een broek loopt kan ze niet bekeerd zijn! dat is erg om te horen, omdat ik weet dat mijn zus bekeerd is. Ze praat het liefst de hele dag over God, evangeliseert in de achterbuurten van Aruba, is naar Amerika geweest waar er op haar gespuugd werd omdat ze het evangelie verkondigde. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze bekeerd is maar uit haar doen en laten kan je opmerken dat het een kind van God is... en ja... ze draagt een broek.

  christel12
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:23

  eej

   

  dat lijkt mij ook vervelendmaar ook niet alle jongeren  uit je kerk HOEFEN er ook zo over te denken als in de kerk verteld word..

  want ik zit zelf ook in noord maar ik geloof ook niet hetzlfdemaar STERKTE....

   

  XX

  christel12
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:23

  hea,

   

  kgeloof ook best dat je dan nog broeken mag dragen

  xx