Yord herfst logo
Home      Zoeken      

   Ff serieus: McDonald's en satanskerk

   

  Ik heb wel eens gehoord dat je niet bij McDonald’s moet eten omdat de inkomsten naar de satanskerk gaan. Is dat waar?

  Nee, dat is niet waar. Stel je voor zeg. Gezellig na de jongerenavond samen naar de Mac. Even een McChicken pakken of genieten van een McFlurry en ondertussen stiekem de satan steunen. Maar wees gerust. Dit is zo’n typisch onuitroeibaar internetgerucht dat meekomt in de mailstroom van deze tijd. Onzin.

  Niet dat je de satan niet kunt steunen. Dat doen we allemaal. Maar dan wel wat subtieler. Ik zie mezelf geen spullen kopen op de gothicwebshop, maar als ik voortdurend kritisch praat over onze predikant, steun ik net zo goed de duivel. De satan wil toch dat je oren gesloten blijven voor de boodschap van God.

  Ik ga geen heksenwinkel binnen, laat staan dat ik daar geld uit wil geven, maar als ik mensen tegen elkaar opzet, steun ik wel de duivel. Hij is de lasteraar. Hij wil dat mensen elkaar belasteren en bedriegen. Hij wil de harmonie van je gemeente, van je gezin, van je vriendengroep kapotmaken.

  Ik zal geen cd kopen van een groep die de duivel uitdaagt of vereert, maar als ik mijn vriend overhaal om mee te kijken naar die slechte dvd, ben ik op dat moment wel een maatje van de satan. Dan werk ik mee aan zijn lugubere plan om zo veel mogelijk mensen in zijn macht te houden tot ze veilig in de hel liggen.

  Dus vergeet dit gerucht. McDonald’s is geen McDevil’s. Maar vergeet de duivel zelf vooral niet. Hij vergeet jou ook niet. Hij is onophoudelijk bezig om je te verleiden. Om je ogen te richten op beelden die je hart besmetten. Om je voeten te bewegen naar plaatsen die je moet mijden. Om je oor gesloten te houden voor Gods woord van genade en ontferming. Om je geest te vervullen met vooroordelen over het dienen van de Heere. Hij is duivels dichtbij.

  S.D. Post

  Heb jij ook een vraag over relatie, samenleving of geloof? Mail naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn. Vermeld je naam, leeftijd en woonplaats. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  Reacties (22)

  Anne-Lize
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:314

  zou het egt zo weze???
  corinhuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  Tuurlijk! (pffff)
  mamma
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:14

  ik schrok al!!!!!
  Gietie
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:7

  erik post
  bezorger schreef op donderdag 15 december 2005 - 17:58

  sorry beste franzzz maar vin je het niet een beetje ver gezocht op het moment dat jij je geld verantwoordelijk uitgeeft is dat geld niet meer van jouw.. wat de ander er mee doet is zijn eigen verantwoording
  Dit gaat niet om wat de ander er mee doet, maar als de mac zijn geld aan de satanskerk zou geven zou het slecht zijn om er naar toe te gaan, omdat je weet dat het geld uiteindelijk verkeerd terecht zal komen, je geeft het dan niet verantwoordelijk uit vind ik. verder zijn de hamburgers daar wel erg lekker hoor...
  ffmeeluhh
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:116

  lienlees
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:184

  o nooit geweten
  groet
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:471

  iedereen maakt wel is een fout hoor
   everyoneweb.com/christelijkforum
  «  1  2