Yord herfst logo
Home      Zoeken      

     Ff serieus: McDonald's en satanskerk

     

    Ik heb wel eens gehoord dat je niet bij McDonald’s moet eten omdat de inkomsten naar de satanskerk gaan. Is dat waar?

    Nee, dat is niet waar. Stel je voor zeg. Gezellig na de jongerenavond samen naar de Mac. Even een McChicken pakken of genieten van een McFlurry en ondertussen stiekem de satan steunen. Maar wees gerust. Dit is zo’n typisch onuitroeibaar internetgerucht dat meekomt in de mailstroom van deze tijd. Onzin.

    Niet dat je de satan niet kunt steunen. Dat doen we allemaal. Maar dan wel wat subtieler. Ik zie mezelf geen spullen kopen op de gothicwebshop, maar als ik voortdurend kritisch praat over onze predikant, steun ik net zo goed de duivel. De satan wil toch dat je oren gesloten blijven voor de boodschap van God.

    Ik ga geen heksenwinkel binnen, laat staan dat ik daar geld uit wil geven, maar als ik mensen tegen elkaar opzet, steun ik wel de duivel. Hij is de lasteraar. Hij wil dat mensen elkaar belasteren en bedriegen. Hij wil de harmonie van je gemeente, van je gezin, van je vriendengroep kapotmaken.

    Ik zal geen cd kopen van een groep die de duivel uitdaagt of vereert, maar als ik mijn vriend overhaal om mee te kijken naar die slechte dvd, ben ik op dat moment wel een maatje van de satan. Dan werk ik mee aan zijn lugubere plan om zo veel mogelijk mensen in zijn macht te houden tot ze veilig in de hel liggen.

    Dus vergeet dit gerucht. McDonald’s is geen McDevil’s. Maar vergeet de duivel zelf vooral niet. Hij vergeet jou ook niet. Hij is onophoudelijk bezig om je te verleiden. Om je ogen te richten op beelden die je hart besmetten. Om je voeten te bewegen naar plaatsen die je moet mijden. Om je oor gesloten te houden voor Gods woord van genade en ontferming. Om je geest te vervullen met vooroordelen over het dienen van de Heere. Hij is duivels dichtbij.

    S.D. Post

    Heb jij ook een vraag over relatie, samenleving of geloof? Mail naar achterkrant@refdag.nl. Of schrijf naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. redactie Achterkrant, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn. Vermeld je naam, leeftijd en woonplaats. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

    Reacties (22)

    Anne-Lize
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:314

    zou het egt zo weze???
    corinhuh
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:11

    Tuurlijk! (pffff)
    mamma
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:14

    ik schrok al!!!!!
    Gietie
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:7

    erik post
    bezorger schreef op donderdag 15 december 2005 - 17:58

    sorry beste franzzz maar vin je het niet een beetje ver gezocht op het moment dat jij je geld verantwoordelijk uitgeeft is dat geld niet meer van jouw.. wat de ander er mee doet is zijn eigen verantwoording
    Dit gaat niet om wat de ander er mee doet, maar als de mac zijn geld aan de satanskerk zou geven zou het slecht zijn om er naar toe te gaan, omdat je weet dat het geld uiteindelijk verkeerd terecht zal komen, je geeft het dan niet verantwoordelijk uit vind ik. verder zijn de hamburgers daar wel erg lekker hoor...
    ffmeeluhh
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:116

    lienlees
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:184

    o nooit geweten
    groet
    redacteur
    Quote bericht
    aantal posts:471

    iedereen maakt wel is een fout hoor
     everyoneweb.com/christelijkforum
    «  1  2