Tweede Kamer leeft mee met families omgekomen militairen

Kamervoorzitter Khadija Arib. beeld ANP

De Tweede Kamer leeft mee met de families, vrienden en collega’s van de militairen Christine Martens en Erwin Warnies, die overleden door een helikopterongeluk in de buurt van Aruba. Dat schrijft Kamervoorzitter Khadija Arib op Twitter. „Namens de Tweede Kamer wens ik ze veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.”

Ook Geert Wilders, leider van de grootste oppositiepartij PVV, leeft mee. „Wat een verschrikkelijk treurig nieuws”, schrijft hij op Twitter. „Medeleven en gedachten gaan uit naar de families, nabestaanden en collega’s.”

D66-Kamerlid Salima Belhaj noemt het „een verschrikkelijk ongeluk”. Het is volgens de politica goed dat zowel de Inspectie Veiligheid Defensie en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoek doet naar de crash.

„Wat intens verdrietig dat er twee Nederlandse militairen zijn omgekomen bij een helikopterongeluk nabij Aruba”, schrijft ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. „Ik wens familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte toe.”

„Verschrikkelijk: 2 van onze militairen overleden in dienst voor het Vaderland”, zegt CDA’er Martijn van Helvert. „We wensen hun gezin, familie en vrienden veel sterkte. Een kaars zal voor hen branden in de basiliek van Sittard.”