CU-vragen over vervoer Driestar

Stientje van Veldhoven. beeld ANP

De ChristenUniefractie in de Tweede Kamer vindt dat de regering een oplossing moet zoeken voor de verdubbeling van de reiskosten van Driestarleerlingen uit Wilnis en omgeving.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de CU-Kamerleden Van der Graaf en Bruins vrijdag hebben gesteld aan staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en aan minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.

Tot op heden maken zo’n 150 leerlingen uit onder meer De Ronde Venen, Wilnis, Nieuwer Ter Aa en Kockengen die naar het Driestar College in Gouda reizen, gebruik van speciale buslijnen voor scholieren.

Syntus Utrecht heeft echter besloten de lijnen in te korten en niet verder te rijden dan het NS-station Woerden. Daar moeten de leerlingen dan overstappen en verder reizen met de trein. Dat levert weliswaar een iets kortere reistijd op, maar bijna wel een verdubbeling van de reiskosten, namelijk van 776 naar 1446 euro per leerling per jaar.

De ChristenUnie-Kamerleden vinden dat Van Veldhoven en Slob in overleg moeten treden met Syntus Utrecht, de NS en de provincie Utrecht om snel tot een oplossing te komen.