Willem-Alexander geroerd door reacties

Bekendmaking aftreden
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima komen aan bij het Beatrix theater. Koningin Beatrix viert met bijna de voltallige koninklijke familie en met personeel, medewerkers en andere genodigden haar 75e verjaardag. Foto ANP ANP

UTRECHT (ANP) – Prins Willem-Alexander was zeer geroerd door de reacties op de bekendmaking van het aftreden van koningin Beatrix. „Het is een eer om mijn moeder op te volgen. Het is een eer dit land te mogen dienen”, zei de prins vrijdag in Utrecht. In het Beatrix Theater viert Beatrix met bijna de voltallige koninklijke familie en met personeel, medewerkers en andere genodigden haar 75e verjaardag.

Willem-Alexander was de enige van de familie die de massaal opgekomen media te woord stond. „En nu gaan we er een mooi feest van maken”, besloot hij.

De koningin arriveerde in het gezelschap van prinses Mabel. Een eenzame demonstrant die met een kartonnen bord tegen de monarchie protesteerde, werd ruim voor de komst van de koninklijke familie door de politie weggevoerd.