Na TMG aast John de Mol nu op nu.nl

beeld ANP, Robin van Lonkhuijsen

Media-ondernemer John de Mol wil nu.nl overnemen. Uitgever Sanoma heeft donderdagmorgen echter laten weten de site niet te willen verkopen.

Het Financieele Dagblad schreef donderdag op basis van bronnen in de financiƫle wereld en de mediasector dat de belangstelling van Talpa Holding, de houdstermaatschappij van De Mol, serieus is.

Nu.nl is eigendom van het Finse Sanoma, dat eerder al aangaf geen plannen te hebben om de populaire nieuwssite te verkopen. Dat standpunt bevestigde een woordvoerder desgevraagd.

Door het nieuwsmedium te koppelen aan zijn andere belangen in de mediasector zou De Mol volgend het FD weer een belangrijke stap zetten om zijn gedroomde Nederlandse multimediale uitgeefhuis te verwezenlijken.

Hij verloor dit voorjaar het overnamegevecht om De Telegraaf, dat nu eigendom is van het Belgische Mediahuis. Hij kocht wel omroeporganisatie SBS van Sanoma. Behalve De Mol zou De Persgroep ook interesse hebben in nu.nl, aldus het FD. De vraagprijs zou rond de 100 miljoen euro liggen.