Christelijke reisorganisaties bieden vakantie in eigen sfeer

Zoeken, checken, boeken. Aan het begin van het jaar richten velen de blik op de zomer voor een culturele reis of een exotische trip. Christelijke reisorganisaties bieden de meest uiteenlopende bestemmingen aan. Met eventueel een vakantie in eigen sfeer. Een overzicht.

Burgtours

Burgtours biedt busreizen, cruisetochten, vliegreizen, fietsvakanties. Bestemmingen Vliegreizen voeren naar Israël, Canada, Rusland en Turkije. De reformatorische reisorganisatie uit Yerseke neemt deelnemers mee op bijvoorbeeld een kerkhistorische J. C. Philpotreis naar Engeland. Half mei vertrekt Burg Tours met een samenzangreis naar de St. Eustache in Parijs met z’n vijfklaviers orgel. Bij reizen waarin een zondag valt, organiseert de reisleider twee samenkomsten. Nieuw zijn dit jaar fietsvakanties in Oostenrijk (Karinthië) en Duitsland (Moezel).

www.burgtours.nl


VakanZ

VakanZ biedt christelijke vakantie­parken op vijftien locaties in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Tsjechië en Nederland. In Hulshorst en in de Dordogne (Frankrijk) zijn christelijke campings. Op de parken en campings is een VakanZ-recreatieteam actief. Ook worden er kerkdiensten, sing-ins en zangavonden georganiseerd. Nieuw zijn vakantiepark Tsjechië, park Duitse Alpen en de camping in Hulshorst. VakanZ verhuurt verder vakantiehuizen en -bungalows voor individuele gezinsvakanties.

www.vakanz.nl


O&S

Chalets van tien tot achttien personen in de buurt van de Alpe d’Huez in Frankrijk met recreatieteam en Nederlandstalige kerkdiensten? Het kan bij O&S Reizen. De reisorganisatie verhuurt vakantiewoningen, hotelkamers en kampeerplaatsen in Nederland (onder andere Brabant, Gelderland, Zeeland, Limburg, Noord-Holland), België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië en Spanje. Kampeerplaatsen via O&S zijn er niet alleen op algemene, maar ook op christelijke vakantieparken.

www.onsvakanties.nl


Kreijkes Vakantie Idee

Kreijkes Vakantie Idee, de reformatorische reisorganisatie uit Rijssen, biedt onder meer een treinreis naar Zwitserland, een vliegreis naar Israël en een psalmzangreis naar Dillenburg/Herborn in Duitsland aan. Dertig­plussers kunnen een culturele en sportieve busreis boeken naar Zuidoost-Engeland. Met punteren in Oxford. Een bekende Kreijkesbestemming is hotel Waldeck aan de Moezel, in Duitsland.

www.kreijkes.nl


Goed Idee Reizen

”Elke reis heeft z’n verhaal”. Onder dat thema biedt Goed Idee Reizen, tien jaar geleden opgericht, fiets,- bus- en vliegreizen en vaarvakanties aan. In binnen- en buitenland. Groepsreizen, maar ook trips voor alleengaanden. Reizigers kunnen onder andere kiezen uit de heuvels van Limburg, theeplantages in Sri Lanka en de bountystranden van Thailand. Onder de Bijbelse reizen vallen bestemmingen in Israël, Jordanië, Griekenland en Turkije. De reis­organisatie biedt ook een Israëlreis in een rustig tempo aan.

www.goedideereizen.nl


Beter-uit Reizen

Cultuur en avontuur bij Beter-uit Reizen. De christelijke reis­organisatie heeft boot-, vlieg-, wandel- en fiets­vakanties op het programma staan. Dichtbij en ver weg. Met natuurlijk de vakantie­parken in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje, waar Nederlandstalige kerkdiensten en andere activiteiten worden georganiseerd. Bijzonder zijn twee motorreizen. Handig kan de mogelijkheid zijn om een Israël­vakantie te verlengen. Voor jongeren en singles zijn er avontuurlijke Young of Single Reizen naar verre, exotische bestemmingen.

www.beter-uit.nl


Avanta Reizen

Avanta levert christelijke, avontuurlijke wereldreizen. Goed om bij het aanbod de atlas bij de hand te houden. Extremadura, Namakwaland, Abruzzen, Mazurisch merengebied? Bij Avanta kan het. Natuur, cultuur en contact met de plaatselijke bevolking staan centraal. Voor luieren op het strand ben je bij Avanta aan het verkeerde adres. De reisorganisatie kampeert (all-inclusive; met busjes en tenten) in Europa en vliegt naar de rest van de wereld. Van Israël tot Cuba en van Iran tot Oekraïne.

www.avantareizen.nl


Amicitia

Nieuw bij Amicitia –„met vrienden op vakantie”– is een reis naar Amerika en Canada. In de voetsporen van de landverhuizers, met een bezoek aan de amish en de Niagarawater­vallen. Nieuw zijn verder Marmaris (all-inclusive) in Turkije en de gletsjers en geisers van IJsland. Mét noorderlicht. Amicitia biedt verder bus-, boot- en vliegreizen. Israël, Italië, Suriname, om maar wat te noemen. Kerkhistorie snuiven in Schotland, of trekken langs de zeven gemeenten van Klein-Azië. Sportieve jongerenreizen vinden plaats onder de naam AmiGO.

www.amicitia.nl