Allsafe profiteert van opruimwoede door coronacrisis

De verhuurder van opslagruimte Allsafe zegt goede zaken te doen door de coronacrisis. „De grote voorjaarsschoonmaak is dit jaar extreem vroeg begonnen”, zegt oprichter Eric Stubbé.

Veel mensen die noodgedwongen thuis zitten, maken van de gelegenheid gebruik om het huis op te ruimen, merkt Allsafe. Ook moet vaak ruimte worden gemaakt voor een thuiswerkplek. Spullen waar geen ruimte meer voor is in huis, maar waar mensen ook nog geen afscheid van willen nemen, worden buitenshuis gestald.

Daarnaast maken ondernemers meer gebruik van tijdelijke opslagruimte, nu eet- en drinkgelegenheden en veel winkels dicht zijn. Allsafe blijft volgens Stubbé gewoon open, maar heeft wel extra hygiënemaatregelen getroffen. Daardoor „is de kans op besmetting minimaal”.

Allsafe behaalde vorig jaar een omzet van 24,3 miljoen euro. Dat is een kleine 15 procent meer dan in 2018. Het bedrijf profiteerde onder meer van de sterke groei van online winkelen. Webwinkelbedrijven slaan spullen op bij Allsafe, omdat zij zo dichter bij hun klanten zitten.