AkzoNobel monitort situatie in Wuhan

Verfconcern AkzoNobel houdt de situatie in Wuhan nauwgezet in de gaten. De onderneming heeft een poedercoatingfabriek in de Chinese miljoenenstad, die vanwege de uitbraak van het coronavirus hermetisch is afgesloten. Ook heeft de onderneming er een kantoor.

Volgens een woordvoerder van de verfreus worden adviezen die de Chinese overheid geeft opgevolgd en worden er maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden. Wat de specifieke maatregelen zijn, meldt hij niet.

AkzoNobel wil ook niet zeggen hoeveel medewerkers het aan het werk heeft op de betreffende locaties. De producten die in Wuhan worden gemaakt, zijn louter bestemd voor de lokale markt. Dus de impact van de maatregelen om het virus de kop in te drukken lijkt „relatief” beperkt. Verder speelt mee dat veel Chinezen vanwege de viering van het nieuwe jaar vrij zijn. De Akzo-locaties zijn om die reden ook dicht.

De Nederlandse chipmachinemaker ASML heeft ook een kantoor in Wuhan, maar dit is slechts een kleine locatie. De maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus in de stad heeft dan ook geen noemenswaardige impact, laat een zegsvrouw weten.