Siberische tijger doodt dierenverzorgster in Zürich

Een vrouwelijke Siberische tijger heeft zaterdag een 55-jarige dierenverzorgster aangevallen en gedood in de dierentuin van Zürich in Zwitserland, aldus de autoriteiten.

Reddingsploegen konden de vrouw, die ter plekke stierf, niet meer redden. Een parkbezoeker meldde de aanval en het dierentuinpersoneel lokte de vijfjarige tijger, Irina genaamd, weg van het slachtoffer een hok in, aldus de politie. De omstandigheden van de aanval worden nog onderzocht.

Het tijgerverblijf in Zürich heeft ook nog een vier jaar oud mannetje genaamd Sayan, volgens de website van de dierentuin. Irina, die na het incident nog leefde, kwam oorspronkelijk uit een dierentuin in Odense, Denemarken, een jaar geleden en verving een vrouwtje dat stierf aan complicaties na een gevecht met Sayan.

„Dit is een jong dier dat zich tot nu toe volledig natuurlijk zoals een tijger heeft gedragen,” vertelde dierentuindirecteur Severin Dressen aan verslaggevers, eraan toevoegend dat het onduidelijk was waarom de tijger en de dierenverzorgster tegelijkertijd binnen de omheining waren.

De dierentuin van Zürich is een maand geleden heropend nadat deze was gesloten vanwege de coronacrisis.