Pence ook in 2020 kandidaat vice-president

Vice-president Mike Pence. beeld AFP

Mike Pence, de huidige vice-president van de Verenigde Staten, zal ook bij de verkiezingen in 2020 de 'running mate' zijn van president Donald Trump. Dat betekent dat wanneer Trump de verkiezingen wint, Pence wederom zijn eerste vervanger is.

Trump zei dat hij "zeer gelukkig" is met Pence als vice-president. Bij de aankondiging dat Trump zich herkiesbaar stelde, eind juni, werd hij geïntroduceerd door Pence, wat er al op deed lijken dat Pence weer kandidaat zou zijn.

Alom wordt verwacht dat het duo Trump en Pence met grote meerderheid de presidentskandidatuur van de Republikeinse Partij in de wacht zal slepen. Tot nu toe hebben zich binnen die partij nog geen serieuze tegenkandidaten gemeld.

Pence (60) was voordat hij in januari 2017 zijn huidige functie begon gouverneur van de staat Indiana. Hij is sinds 34 jaar getrouwd met Karen Pence en samen hebben ze drie kinderen. Hij is trouw kerkganger en staat bekend als zeer conservatief. Hij is onder meer tegen abortus en tegen het homohuwelijk.

2019-01-18-katZA1-poging_2-7-FC_webPence: biddende brandjesblusser op de achtergrond

2016-11-15-BUI1-mikepence-15-3-FC-V_webMike Pence: de hoop van evangelicals