Oud-president Bush opgenomen in ziekenhuis

Bush sr. beeld EPA

De voormalige president van de Verenigde Staten George H.W. Bush ligt sinds dit weekeinde in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Dat heeft een woordvoerder van de familie woensdag gezegd.

De 92-jarige Bush, de oudste nog levende ex-president van de VS, ligt sinds zaterdag in het Houston Methodist Hospital en regaeert „goed op zijn medische behandelingen”, aldus de zegsman. „Doktoren en betrokken zijn verheugd over zijn herstel en we hopen dat hij snel het ziekenhuis verlaat.”

Bush senior is de vader van de voormalige president George W. Bush en de voormalig gouverneur van Florida Jeb Bush, die vorig jaar een gooi deed naar de Republikeinse kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap,

De oude Bush, net als zijn zonen een Republikein, was vice-president tijdens de twee termijnen dat Ronald Reagan in het Witte Huis zat. In 1988 werd hij zelf gekozen tot president.

Bush zit in een rolstoel en werd eerder opgenomen in het ziekenhuis. In 2014 met een longontsteking en kort daarna opnieuw met ademhalingsproblemen. In juli 2015 brak hij een bot in zijn nek nadat hij gevallen was.