Leger ruimt sneeuw in Duitse „rampgebieden”

Meer dan driehonderd soldaten van de Duitse Bundeswehr zijn in Zuid-Duitsland inzet om sneeuw van daken te halen en ingesneeuwde bewoners te helpen.

In Garmisch-Partenkirchen hebben regionale autoriteiten vrijdag het ‘Katastrophenalarm’ afgekondigd vanwege aanhoudende problemen met de overvloedige sneeuw.

Deze ‘noodtoestand’ waarbij de regionale bestuurseenheid ‘Landkreis’ de coördinatie van de hupverlening op zich neemt, geldt inmiddels voor vijf Landkreisen. Het gaat behalve om Garmisch-Partenkirchen om Miesbach, Bad Tölz-Wolfratshausen, Traunstein en een deel van Berchtesgadener Land. In deze delen van Zuid-Duitsland wonen honderdduizenden mensen.

Hulpdiensten zijn met meer dan duizend mensen bezig om de sneeuw op te ruimen. Scholen waren afgelopen week op veel plaatsen gesloten, volgende week blijven de deuren ook op een aantal scholen dicht.

Het regionale treinverkeer ondervindt grote hinder van de sneeuw en op de luchthaven van München zijn vanwege het winterse weer negentig vluchten geschrapt.