Eerste beelden reddingsactie Thaise grot

Reddingswerkers haalden deze week de laatste leden van een voetbalteam uit een Thaise grot. De autoriteiten toonden woensdag de eerste videobeelden. beeld AFP
11

Het grottencomplex waar een jeugdvoetbalteam ruim twee weken vastzat, wordt een museum. ,,Het wordt een nieuwe grote attractie voor Thailand'', voorspelde gouverneur Narongsak Osottanakorn, het hoofd van de reddingsoperatie. De autoriteiten toonden woensdag de eerste videobeelden van de jongeren, die in ziekenhuisbedden liggen. Ook werden beelden getoond van de reddingsoperatie.

De redding van de jonge voetballers en hun coach kreeg tot ver buiten Thailand veel aandacht. De Thaise autoriteiten zien dan ook mogelijkheden om het grottencomplex van Tham Luang te laten uitgroeien tot een trekpleister voor toeristen. Zij krijgen straks te zien hoe de risicovolle operatie is uitgevoerd, zei de gouverneur.

ANP-58364688Thaise jongens hoofdpersonen in een klassiek drama

De Thaise premier zei eerder al dat extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden bij de inmiddels wereldberoemde grotten. Dat moet voorkomen dat toeristen gevaar lopen.

ANP-58347387Alle jongens en coach uit Thaise grot gered

Reddingswerkers haalden deze week de laatste leden van het voetbalteam uit de grot. De autoriteiten toonden woensdag de eerste videobeelden van de jongeren, die in ziekenhuisbedden liggen. Sommigen hebben al bezoek gehad van hun ouders, die uit voorzorg beschermde pakken droegen. De autoriteiten vrezen voor infectiegevaar.