Doden bij aanval op Pakistaanse aandelenbeurs

beeld EPA
3

Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen door een aanval op het beursgebouw in de Pakistaanse miljoenenstad Karachi. Het gaat volgens de politie om vier beveiligers, een politieman en een omstander. Ook de aanvallers zijn gedood.

De Pakistaanse krant Dawn bericht dat vier aanvallers kort voor 10.00 uur arriveerden. Ze zouden granaten hebben gebruikt en het vuur hebben geopend op de ingang van het complex. De politie zegt dat de schutters zijn doodgeschoten door veiligheidstroepen.

In het beursgebouw zijn normaliter duizenden mensen aanwezig, maar het zou maandag rustiger zijn geweest. Door de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis, zei een topmanager bij de beurs tegen Pakistaanse media.

Het gebouw bevindt zich in een streng beveiligde zone en herbergt ook de hoofdkantoren van veel particuliere banken. Beveiligers zouden de aanvallers hebben tegengehouden tot de politie arriveerde.

De aanval is opgeëist door het Beloetsjistan Bevrijdingsleger, bericht de BBC. De politie zegt dat de aanvallers beschikten over moderne automatische vuurwapens.

De KSE 100-index daalde met 0,3 procent.