Bijna twintig doden door orkaan Michael

De orkaan Michael kwam woensdag in Florida aan land in de kustplaats Mexico Beach en die is voor een belangrijk deel van de aardbodem weggevaagd. Foto: een kerk in Panama City. beeld AFP

De verwoestende orkaan Michael heeft in het zuidoosten van de VS aan zeker achttien mensen het leven gekost. Van honderden mensen is nog onbekend waar ze gebleven zijn, meldden de autoriteiten zaterdag. Honderdduizenden mensen zijn voor de orkaan aan land kwam geƫvacueerd, maar niet iedereen is op tijd vertrokken.

Reddingswerkers zoeken naar mogelijke slachtoffers in tal van zwaar beschadigde plaatsen zoals Mexico Beach en Panama City aan de Golf van Mexico in het noordwesten van Florida. Maar ook circa 100 kilometer landinwaarts in Marianna is de schade volgens plaatselijke media enorm.

De orkaan kwam woensdag aan land in de kustplaats Mexico Beach en die is voor een belangrijk deel van de aardbodem weggevaagd. De reddingswerkers hebben moeite hun werk te doen omdat ze geen stroom hebben en ook de communicatie is moeilijk. Het zal nog weken duren voor de elektriciteitsvoorziening is gerepareerd.

De orkaan was er een van categorie vier, op een schaal van vijf. Inmiddels is de storm flink in kracht afgenomen.