Bijna-bruiloft Sarah (25) „vervuld met aanzittende gasten”

Sarah omhelst één van haar dakloze gasten. beeld YouTube

Een week voor hun geplande bruiloft zagen Sarah Cummins (25) en Logan Araujo van hun huwelijk af. Maar de 30.000 dollar waarvoor zij een feest met diner voor 170 gasten hadden besteld, zouden zij niet terugkrijgen. Daarop besloot Cummins 170 daklozen voor het eten uit te nodigen. Met instemming van haar ex-verloofde.

Alles verliep zaterdag volgens de oorspronkelijke planning, alleen werden de gasten niet door het bruidspaar, maar alleen door de bruid verwelkomd, schreef The Indianapolis Star, een lokale krant. Ze kregen alles wat op het oorspronkelijke menu stond, inclusief de bruidstaart, die dan wel achter de schermen in de keuken werd aangesneden. De moeder en tantes van de bruid en drie van de zeven bruidsmeisjes waren eveneens van de partij, om haar op deze toch moeilijke dag te steunen.

Het gebaar van de bruid vond ook weerklank. Zo schonken mensen en een kleermakerij pakken uit hun eigen kledingkast of voorraad aan de daklozen, zodat zij pico bello aangekleed aan de feestdis konden aanzitten.

„Het is een goede manier om zo alsnog de liefde te verspreiden”, meent één van de gasten. Een begeleider van de daklozen deelt mee dat het voor veel gasten jaren geleden is dat ze zo lekker hebben gegeten. Sommigen zelfs nog nooit.

Een van de aanwezigen moet denken aan de gelijkenis die de Heere Jezus vertelt in Mattheüs 22. Daar zegt Hij: „Gaat op de uitgangen der wegen, en zovelen als gij er zult vinden, roept ze tot de bruiloft. En dezelve dienstknechten, uitgaande op de wegen, vergaderden allen, die zij vonden, beiden kwaden en goeden; en de bruiloft werd vervuld met aanzittende gasten.”