Biden wint voorverkiezingen in zeven staten

Biden. beeld AFP

Voormalig vicepresident Joe Biden heeft de Democratische voorverkiezingen in zeven staten gewonnen, waaronder Maryland, New Mexico en South Dakota. Hij is daarmee weer een stap dichter bij de nominatie om het namens de Democraten tijdens de verkiezingen in november op te nemen tegen Republikein en huidig president Donald Trump.

Dat Biden won, is geen verrassing. Al zijn tegenstanders staakten eerder al de strijd. Op de stembiljetten had hij nog concurrentie van Bernie Sanders. Deze linkse senator is weliswaar uit de race, maar doet toch nog mee om op het partijcongres in augustus zo veel mogelijk invloed op de koers van de partij te hebben.

405337031Joe Biden: amicaal, onhandig en kansrijk

Trump gaat definitief op zoek naar een andere locatie voor de Republikeinse Conventie, die van 24 tot en met 27 augustus in Charlotte in North Carolina zou worden gehouden. Dat maakte hij dinsdag via Twitter bekend.

Trump wil dat alle leden van de partij en al zijn aanhangers aanwezig kunnen zijn op de conventie waar hij officieel zal worden voorgedragen als presidentskandidaat van de Republikeinen. Nu zou dat niet kunnen, door de maatregelen tegen het coronavirus.