Bezos beschuldigt uitgever van chantage

Amazon-baas Jeff Bezos heeft David Pecker, de uitgever van het Amerikaanse roddelblad National Enquirer beschuldigd van chantage en afpersing. Het blad publiceerde een artikel over Bezos’ vermeende relatie met de tv-persoonlijkheid Lauren Sanchez.

Bezos heeft onderzoekers ingehuurd om uit te vinden of het verhaal politiek gemotiveerd was. Volgens hem dreigde het blad meer compromitterend materiaal te publiceren als hij zijn onderzoek niet zou stoppen.

De uitgever van National Enquirer, American Media Inc. (AMI) wilde niet op de aantijging van Bezos reageren. Het tijdschrift onderzocht Bezosnaar eigen zeggen omdat zijn rijkdom en positie hem een nieuwswaardig onderwerp maakte, zo bleek uit een e-mail van een advocaat voor AMI die Bezos donderdag openbaarde.

,,In plaats van te capituleren voor afpersing en chantage, heb ik besloten om precies dat te publiceren wat ze mij hebben gestuurd, ondanks de persoonlijke kosten en de verlegenheid waarmee ze dreigen’, schreef Bezos in een post op Medium.

Bezos is eigenaar van de Washington Post, die kritische verhalen heeft geschreven over president Donald Trump. Pecker op zijn beurt is een naaste bondgenoot van de president.