Aardbeipaniek in Australië na vondst naalden

De Australische autoriteiten hebben alarm geslagen na de vondst van naalden in bakjes met aardbeien. Een brancheorganisatie van telers zegt „reden te hebben om aan te nemen” dat een rancuneuze ex-werknemer daarvoor verantwoordelijk is, berichten Australische media.

Een Facebookgebruiker had enkele dagen geleden aan de bel getrokken over de naalden. Hij stelde dat een vriend „een halve naainaald had geconsumeerd” en met hevige pijn naar het ziekenhuis moest. Uit nader onderzoek zou zijn gebleken dat ook een naald in een andere aardbei zat.

De autoriteiten adviseren consumenten nu om twee merken aardbeien weg te gooien. Die zijn afkomstig van een boerderij in de staat Queensland. De hoogste gezondheidsfunctionaris van die staat zegt dat drie incidenten zijn gemeld bij de politie. „Een persoon heeft een ‘besmette’ aardbei opgegeten”, vertelde dokter Jeannette Young.

De brancheorganisatie van aardbeientelers in Queensland wijst met een beschuldigde vinger naar een oud-medewerker, maar zegt nog te wachten op aanvullende informatie van de politie. Die heeft bevestigd dat vermoedelijk opzet in het spel is.