Zoektocht naar vermiste vrienden wordt donderdag voortgezet

Ook woensdag heeft de zoektocht naar twee sinds 46 jaar vermiste vrienden in een waterplas in Liessel niets opgeleverd. Politie en een gespecialiseerd bedrijf zoeken er al sinds vorige week dinsdag naar Piet Hölskens (22) en Hans Martens (21). De vrienden verdwenen in maart 1974 na een bezoek aan een kroeg in Deurne. Ze reden op dat moment in een rode Fiat 850 coupé. De speurders gaan donderdag verder zoeken naar mogelijke sporen van deze Fiat in het zand onder de waterplas De Brink bij Liessel.

Volgens de politie maken de omstandigheden op de waterplas het moeilijk voor duikers om te gaan zoeken. Ook dinsdag bleek dat het wegpompen van zand van een zoekplek in De Brink lastiger ging dan eerder gedacht. Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat de zoektocht afgelopen vrijdag kon worden afgerond.

Het onderzoek naar de verdwijning van beide vrienden lag lange tijd stil, totdat de familie in 2017 een recherchebureau in de arm nam. Dat wees De Brink aan als plek waar de Fiat mogelijk gedumpt is, nadat beide inzittenden eerst vermoord waren. Hoewel de zaak verjaard is besloot de politie daarop het onderzoek te heropenen en in het diepe water van De Brink te gaan zoeken.