Zoekteams speuren met sonarboten naar vermiste surfer

Een duiker van Defensie zoekt met behulp van sonar naar het lichaam van de vijfde surfer. Defensie is ingeschakeld om het stoffelijk overschot van de 23-jarige man uit Delft te vinden die bij het surfdrama is omgekomen. beeld ANP

Zoekteams zetten vrijdag sonarboten en duikers in om het lichaam te vinden van het vijfde slachtoffer van het surfdrama bij Scheveningen. Als het lichaam vrijdag of zaterdag niet wordt gevonden, wordt zondag een grote zoekactie op touw gezet. Dat bevestigt opsporingsorganisatie SAR Nederland naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West.

Vrijdag vaart PSD Nederland met professionele duikers de Scheveningse kust af met rubberboten. Die zijn uitgerust met sonar-apparatuur. „Op het moment dat de sonar iets aangeeft, dan gaan de duikers het water in”, aldus een woordvoerster. Een in samenwerking met de politie opgezette zoekactie met drones had donderdag geen resultaat.

De zoekteams willen zondag „alles op alles” zetten als de zoekactie vrijdag niets oplevert en het lichaam van de 23-jarige surfer uit Delft zaterdag ook niet wordt gevonden. Dan zullen rond de vijf honden worden ingezet die zijn getraind om lijken op te sporen. Boten met en zonder sonarapparatuur zijn dan ook actief, evenals mensen die zoeken aan de kust. Ook zullen duikers stand-by staan.

Zondag wordt harde wind verwacht. Daardoor is de kans groter dat het lichaam in beweging komt als het ergens vastzit.

Herdenking omgekomen surfers in Scheveningen

2020-05-15-REG1-scheveningen_rouw-4-FC_webSurfers huilen en bidden samen