Wilders wraakt gerechtshof

beeld ANP

PVV-voorman Geert Wilders heeft het gerechtshof gewraakt nadat zijn verzoeken werden afgewezen. Wilders wilde nader onderzoek laten uitvoeren in het hoger beroep van zijn zaak rond de ‘minder-Marokkanen’-uitspraak.

Een aparte wrakingskamer moet zich nu over dit verzoek buigen. De wrakingskamer van het gerechtshof doet vrijdagmiddag om 16.00 uur uitspraak over het wrakingsverzoek van Geert Wilders.

Het proces in hoger beroep tegen PVV-leider Geert Wilders gaat gewoon door. Dat heeft het gerechtshof donderdag bepaald. Wilders had verzocht om uitstel, omdat hij nader onderzoek wil doen om zich naar behoren tegen de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie (OM) te kunnen verweren.

Volgens het hof is tijdens de inhoudelijke behandeling genoeg ruimte voor de verzoeken van Wilders en zijn advocaat en is er geen noodzaak voor nader onderzoek.

Eind 2016 werd Wilders veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het OM ging in hoger beroep. De PVV-voorman liet in maart 2014 zijn aanhangers op televisie roepen dat ze „minder Marokkanen” wilden.

ANP-57435199Wilders wil uitstel proces, OM wil door