Vossius Gymnasium dicht tot na de vakantie

Het Vossius Gymnasium in Amsterdam-Zuid, dat maandag werd getroffen door brand, blijft voorlopig nog dicht. In een verklaring op de website van de school staat dat het gebouw naar verwachting na de voorjaarsvakantie weer in gebruik kan worden genomen.

„De brand in ons gebouw is gelukkig beperkt gebleven tot enkele lokalen en de kantine”, staat er verder in het bericht. De brand brak rond 19.15 uur uit in de ruimte boven de kantine, dat in een bijgebouw zit. Op dat moment waren er enkele tientallen leerlingen aanwezig omdat er avondschool was. Zij konden veilig naar buiten gaan, niemand raakte gewond.

De klassen 1 tot en met 4 krijgen de komende dagen hun onderwijsinstructies via een onlineplatform. „Voor de leerlingen in de jaren 5 en 6 zijn we op zoek naar alternatieve mogelijkheden om hun lessen door te laten gaan.”

„Op dit moment zijn de verzekeringsinstanties bezig de schade op te nemen en de schoonmaak en herstel van deze ruimtes op gang te brengen”, meldt het gymnasium aan de Messchaertstraat. De school telt ruim achthonderd leerlingen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer moest vloeren en plafonds slopen om de smeulende delen te kunnen blussen.