„Voormalig SGP-wethouder De Jong kandidaat-gedeputeerde FVD in Overijssel”

Het provinciehuis in Zwolle. beeld ANP

Oud-wethouder van Staphorst Sytse de Jong (SGP) is kandidaat-gedeputeerde voor Forum voor Democratie in Overijssel. Dat meldde De Stentor woensdagavond.

Vijf partijen, waaronder Forum voor Democratie, gaan in Overijssel bekijken of ze het nieuwe provinciebestuur kunnen vormen. Informateur Geert Jansen concludeert dat CDA, Forum voor Democratie, VVD, ChristenUnie en PvdA de meeste kans maken om samen Overijssel te gaan besturen.

2019-04-18-BIN1-sytse_de_jong-5-FC_webKandidaat-gedeputeerde Sytse de Jong: Als christen actief in Forum

Dat staat in het verslag van verkennende gesprekken dat Jansen woensdag overhandigde aan commissaris van de koning Andries Heidema en CDA-fractievoorzitter Eddy van Hijum. Volgens Jansen gaan de partijen ervan uit dat ze afspraken kunnen maken op het terrein van klimaat en energietransitie. In andere provincies bleek dit thema deelname van Forum voor Democratie aan het provinciebestuur in de weg te staan.

Goddelijke besturing

FVD-lijsttrekker Johan Almekinders noemt De Jong „een gedegen bestuurder die de provincie verder zal helpen.” Tegenover De Stentor stelt De Jong dat „goddelijke besturing” hem bij Forum voor Democratie bracht.

Wethouder_Sytse_de_Jong__bron_Uitgeverij_Trots_op__kleinDe Jong stopt als wethouder in Staphorst

EKverkiezingenZwolle1_webSGP lijkt zich te handhaven in Overijssel