Vijf jaar cel voor overval op woning vader

De rechtbank in Lelystad heeft een 37-jarige man veroordeeld tot vijf jaar cel wegens het plegen van een overval op de woning van zijn vader. Op 11 juli belde hij vermomd en gewapend met een bos bloemen aan bij het huis in Lelystad. Nadat zijn vader had opengedaan, werd hij direct tegen de grond gewerkt, vastgebonden, op een stoel gezet en met de dood bedreigd. De buit bedroeg sleutels, een auto en een portemonnee.

Handlanger in het geheel was de 31-jarige, ernstig verslaafde vriendin van de man, die hem naar de woning heeft gereden en tijdens de overval in de auto wachtte. Van het geld uit de portemonnee kocht het stel drugs. De vrouw is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

De man had naar eigen zeggen al jaren een moeizame relatie met zijn vader. De rechtbank rekent de verdachten zwaar aan dat ze zich totaal niet hebben afgevraagd welke impact hun handelen op het slachtoffer zou hebben. De vrouw moet zich van de rechtbank laten behandelen, in verband met een persoonlijkheidsstoornis.

De veroordelingen gelden ook een inbraak in het bedrijfspand bij de voormalige werkgever van de man. Ook toen kreeg hij hulp van zijn partner.