Verdachte zaak Faber zat in Aventurijn

De 27-jarige man die is aangehouden in verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht, zat in de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Dat bevestigt een woordvoerster van Altrecht GGZ, waar Aventurijn onder valt. Hij zou daar zijn aangehouden. Of de verdachte met verlof was toen Faber verdween, weet ze niet. Hij was volgens de politie „geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”.

De verdachte is geen tbs’er, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Hij zit na zijn aanhouding in beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat.

Altrecht Aventurijn bestaat uit een aantal gebouwen en de omgeving is maandagavond met rood-witte linten afgezet. Binnen doet de politie onderzoek, buiten wordt een aantal journalisten en fotografen op afstand gehouden. In de loop van de avond werd een grote container neergezet, enkele speurhonden zijn de kliniek binnengebracht en er is een arrestantenbusje voorgereden. In en rond de kliniek zijn veel agenten, rechercheurs en forensisch onderzoekers.

Op de eigen website zegt Aventurijn mensen te behandelen met psychiatrische stoornissen die in de problemen zijn geraakt „omdat zij door hun gedrag andere mensen of zichzelf schade toebrengen. Sommige mensen worden behandeld in opdracht van justitie omdat ze strafbare feiten hebben gepleegd.” Aventurijn werkt aan „het versterken van haar patiënten, zodat ze maatschappelijk kunnen re-integreren”. Ook moet „het gedrag dat tot delicten leidt” verminderen.