Vakantiegangers vast op Sicilië na coronatest

Een groep Nederlandse vakantiegangers zit vast op het vliegveld in Sicilië. Volgens de nieuwe coronaregels op het Italiaanse eiland, die donderdag zijn ingegaan, moeten mensen bij aankomst een sneltest afleggen. Drie mensen op de vlucht bleken een positieve test te hebben afgelegd. De Italiaanse autoriteiten hebben beslist dat deze mensen en nog 36 medereizigers, die een negatieve test hadden, maar bij hen in de buurt zaten, de luchthaven niet af mogen.

Reisorganisatie Corendon stuurt vrijdagochtend een eigen vliegtuig naar Sicilië om de reizigers op te halen. De vakantiegangers slapen vannacht op het vliegveld. „Onze reisleiding heeft gezorgd voor maaltijden en drinken en is nu bezig met bedjes en dekens”, aldus een woordvoerster van Corendon.

De autoriteiten wilden de groep reizigers eerst naar een quarantainehotel brengen, waar ze allemaal een echte coronatest zouden moeten afleggen en daar de uitslag konden afwachten. „Maar de Italianen zijn toch weer van dit idee teruggekomen”, aldus een woordvoerster van Corendon. „Helaas zijn de Italiaanse autoriteiten leidend. Mede dankzij de inspanningen van de burgemeester en de Nederlandse ambassade kunnen de reizigers vrijdag naar huis.”