Studentenorganisaties: kom niet van buiten Amsterdam naar protest

Actiegroep ‘Ik wil weer naar school’ roept studenten buiten Amsterdam op om niet naar de demonstratie in Amsterdam te komen vrijdag. De oproep volgt na de aangescherpte coronamaatregelen die afgelopen maandag door het kabinet zijn bekendgemaakt.

Volgens studentenvakbond LSVb worden de juiste maatregelen getroffen om het protest, dat aandacht vraagt voor meer fysiek onderwijs, zo veilig mogelijk te laten verlopen. „Om de veiligheidsmaatregelen te kunnen handhaven, benadrukt de organisatie daarom dat het van groot belang is dat deelnemers op de aangewezen stippen blijven staan om de 1,5-meter in acht te kunnen houden. Ook wordt met klem opgeroepen een mondkapje te dragen.”

De organisatie van het studentenprotest kreeg de afgelopen dagen veel bijval van studenten door het hele land. De studenten van buiten Amsterdam krijgen nu de oproep online hun steun aan de demonstratie te betuigen. Deelnemen kan door een bord te maken met daarop de hashtag #ikwilnaarschool en een foto van het bord te delen op social media met daarbij de hashtag, aldus de LSVb.

Bij de demonstratie op het Museumplein worden volgens de LSVb „enkele honderden” studenten verwacht.