Reizigers enige tijd vast op spoor bij Den Dolder

Op het spoor bij Den Dolder (Utrecht) zijn meerdere treinen woensdagochtend enige tijd in de tropische hitte stilgevallen door een kapotte bovenleiding. Meer dan zestig reizigers zaten daardoor ruim een uur zonder airconditioning en werden geëvacueerd, meldt ProRail. Ook werd er water uitgedeeld. Tussen Utrecht Centraal en Amersfoort-Schothorst rijden tot donderdagochtend minder treinen door het defect.

Hoe de bovenleiding kapot ging is nog niet bekend, zegt een woordvoerder van ProRail. „Wel is het zo dat we deze en afgelopen week door de hitte meer last hebben van storingen. Of daar hier een direct verband tussen zit, dat onderzoeken we nog.”

De trein met circa zestig passagiers kwamen rond 10.00 uur tot stilstand bij Den Dolder. De reizigers werden per bus geëvacueerd.

In een tweede trein die iets verderop het traject een uur lang was gestrand, zaten zo’n honderd reizigers. Dit treintoestel kon uiteindelijk op eigen kracht doorrijden richting Utrecht. Ook hier kregen de treinreizigers een flesje water aangeboden.

ProRail zou de bovenleiding in eerste instantie woensdagmiddag repareren en enkele honderden meters op het traject controleren op schade, maar stelt dat uit naar donderdagnacht vanwege het zware onweer dat op komst is. Tijdens de onweersbuien is het te gevaarlijk om de herstelwerkzaamheden uit te voeren, aldus ProRail.

De spoorbeheerder verwacht dat het treinverkeer vrijdagochtend weer volledig op gang komt op het traject. De NS heeft snelbussen ingezet tussen Amersfoort en Den Dolder.