Reeks overtredingen bij afvalverwerker

Afvalverwerkingsbedrijf Ter Horst in Varsseveld moet op last van de provincie Gelderland donderdag nog een opslag met accu’s ontruimen en een einde maken aan lekkage van koelvloeistof op het terrein. Die overtredingen zijn met een reeks andere donderdag geconstateerd bij een controle van het bedrijf na klachten uit de buurt. Er bestond al een vermoeden dat het bedrijf wetten en regels overtrad, aldus de provincie.

Donderdag bleek dat de afvalbergen op het bedrijfsterrein veel hoger zijn dan volgens de vergunning is toegestaan. Allerlei soorten afval liggen door elkaar. Op het terrein ligt teveel asbest. De veiligheid voor werknemers is niet in orde en het bedrijf had stukken gemeentegrond in gebruik genomen. Het bedrijf krijgt enkele weken de tijd om die tekortkomingen aan te pakken.

De politie onderzoekt hoe het bedrijf aan opgeslagen loodaccu’s is gekomen. Ook zou het bedrijf niet over de juiste papieren voor vervoer van gevaarlijk afval beschikken. De administratie is in beslag genomen. De buurtbewoners worden geïnformeerd.