President Kaapverdië bezoekt Nederland

President Jorge Carlos de Almeida Fonseca van Kaapverdië brengt op uitnodiging van koning Willem-Alexander op 10 en 11 december een bezoek aan Nederland. Hij komt samen met zijn echtgenote Ligia Dias Fonseca, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt.

Het staatsbezoek bevestigt volgens de RVD „de positieve historische relatie tussen Nederland en Kaapverdië en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen”.

Kaapverdië (of Cabo Verde) is een eilandengroep voor de kust van Afrika en was tot 1975 een Portugese kolonie. Het land is zo’n 4000 vierkante kilometer groot en telt ruim een half miljoen inwoners. Er wonen in ons land naar schatting 20.000 Kaapverdianen, voornamelijk in de regio Rotterdam.

Eerder was al gemeld dat president Halimah Yacob van Singapore op 21 en 22 november een staatsbezoek brengt. De koning brengt zelf volgende maand samen met koningin Máxima een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Op uitnodiging van de Britse koningin Elizabeth wordt het Nederlandse koningspaar op 23 en 24 oktober ontvangen. Dat is het vijfde staatsbezoek van de koning dit jaar.