Lichaam Anne Faber gevonden

De oom van Anne tijdens de persconferentie. beeld ANP

De vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht is donderdag dood gevonden in het Horsterwold in Zeewolde (Flevoland). Rutger Jeuken, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook via forensisch onderzoek is vastgesteld dat het om Faber gaat.

Volgens Gerda van Leeuwen, politiechef Midden-Nederland, kreeg de politie van verdachte Michael P. woensdagavond informatie over de locatie waar Faber zich bevond. Dat was volgens haar een heel andere locatie dan de politie eerder op het oog had.

Lichaam Faber weggehaald van vindplaats

Met speurhonden is direct bij het Nulderpad gezocht en toen bleek dat het waarschijnlijk was dat daar iemand was begraven, is het bos afgegrendeld door de ME. Donderdag zocht de politie verder. Wanneer het lichaam precies is gevonden wilde Van Leeuwen donderdag nog niet zeggen, omdat het onderzoek nog doorgaat. De nabestaanden van de vrouw zijn in de nacht van woensdag op donderdag ingelicht volgens de politie.

famreactieanne

In de komende tijd worden sporen, tips, onderzoeksfeiten en verklaringen nader tegen het licht gehouden, aldus Van Leeuwen. Zo kon zij nog niet zeggen wat er op de dag dat Faber vermist raakte precies is gebeurd. Zij en de plaatsvervangend hoofdofficier sprake van „gemengde gevoelens” en „hartverscheurend nieuws” nu na dertien dagen is gebleken dat Faber dood is.

annevid

Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde bedankte alle vrijwilligers, Defensie en het Rode Kruis, die „met man en macht hebben meegezocht.” Hij deed dat namens de burgemeesters van alle plaatsen waar is gezocht.

De 25-jarige vrouw uit Utrecht raakte bijna twee weken geleden vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos. Begin deze week pakte de politie de 27-jarige P. op. Hij heeft in Zeewolde gewoond. P. zat een gevangenisstraf uit en kreeg in een kliniek in Den Dolder hulp om zijn leven weer op te pakken.

Volgens Jeuken wordt het lichaam van Faber eerst verder onderzocht. Zodra dit is afgerond, wordt het lichaam aan de familie overgedragen.

ANP-53640919Onderzoek naar kliniek waar Michael P. zat

P. verdacht van betrokkenheid bij dood Faber

ANP-53675676De zaak-Anne: Dochters Lieneke Schaap krijgen een zaklamp mee

Familie Faber: slechtste scenario uitgekomen