Kritiek prinses Mabel op Mexico-muur Trump

Mabel. beeld ANP

Prinses Mabel heeft op Twitter kritiek geleverd op het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om een muur te bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten. „In plaats van het bouwen van een muur langs de grens met Mexico zouden de Verenigde Staten er wellicht beter aan doen hun verdediging tegen orkanen en overstromingen te versterken”, aldus Mabel in een Engelstalige tweet.

Mabel plaatste de tweet zondag, met daarbij de hashtag (#) ‘SmartInvestment’, slimme investering.

Op dit moment heeft de staat Texas te maken met de tot tropische storm afgezwakte orkaan Harvey. De storm, die tot dusver vooral huishield in de kuststreek, laat volgens de weersvoorspellingen plaatselijk in totaal 100 tot 125 centimeter regen kletteren. Vooralsnog heeft het geweld van Harvey enkele mensen het leven gekost. Ook heeft de orkaan veel schade aangericht.

Amerika wordt regelmatig geplaagd door orkanen die voor veel schade zorgen. Niet alleen door de wind maar zeker ook door overstromingen, zoals in 2008 bij de orkaan Katrina die New Orleans en de staat Louisiana zwaar trof. Toen bleek al dat de dijken waren verwaarloosd.