„Gouda krijgt eerste christelijke escaperoom”

beeld YouTube

Gouda krijgt de eerste christelijke escaperoom van Nederland. Dat schrijft Groot Nieuws Radio.

De christelijke jongerenvereniging CVJ-Gouda bouwt aan drie kamers die in de zomervakantie van 2017 gebruikt kunnen worden. Het gaat om een kamer over het Oude Testament, het Nieuwe Testament en een kamer over de vervolgde kerk. De nog te bouwen escaperoom The Road deelt alvast een voorproefje op YouTube.

Een escaperoom is een ruimte waarin een groep wordt opgesloten. Aan de hand van cryptische aanwijzingen gaat de groep op zoek naar de plaats waar de sleutel of de code ligt. Zo kan de groep zichzelf bevrijden, meestal in een tijdsspanne van 60 minuten. Een escaperoom is inmiddels een populair uitje voor vriendengroepen, bedrijven en tienerverjaardagen.

„In de christelijke escaperoom zit de spanning vooral in het oplossen van de raadsels”, vertelt Marcel van Beek in een radioprogramma van Groot Nieuws Radio. Het christelijke karakter komt tot uiting in het feit dat de bezoekers op ontdekkingstocht moeten gaan in de Bijbel

CVJ-Gouda is een christelijke jongerenvereniging, opgericht in 1864 actief in het christelijk jongerenwerk van Gouda en omstreken en heeft een eigen verenigingsgebouw LuMina. De vereninging is niet verbonden aan een kerk of kerkgenootschap maar werkt wel samen met diverse gemeenten.