Geldermalsen ziet niets in open winkels op zondag

beeld ANP ANP

GELDERMALSEN. Het college van Geldermalsen ziet geen aanleiding om in de nabije toekomst de winkels in de gemeente op zondag open te stellen. Dat zei wethouder N. Wiendels vrijdag in een reactie op het SGP-rapport ”Laat ons de rust”.

In het rapport, dat deze week openbaar werd gemaakt, toont de plaatselijke SGP aan dat de overgrote meerderheid van de middenstanders in de fruitgemeente niets voor een winkelopenstelling op zondag voelt. Voor het rapport is een uitgebreid onderzoek gehouden onder 120 plaatselijke ondernemer. Donderdag maakte SGP-fractieleider L. van Bruchem de resultaten van dat onderzoek bekend. Maar liefst 85 procent van de 104 respondenten wil zijn winkel op zondag dicht houden, zo bleek.

„We hebben geen rare dingen in het rapport gevonden”, stelt Wiendels vast. „Als college hebben we onlangs in een overleg met de pastores binnen de gemeente laten weten dat we met respect om willen gaan met de gevoelens van de bevolking. We zien geen aanleiding om de huidige situatie rond zondagsopenstelling van winkels in de gemeente te veranderen.”

Op dit moment kent Geldermalsen geen zondagopenstelling van winkels. Volgens Wiendels liggen er ook geen concrete aanvragen van ondernemers.

In de komende periode komt het onderwerp wel op de raadsagenda van de gemeente te staan. „Maar ik verwacht niet dat dit al te veel discussie op gaat leveren”, zegt Wiendels. „Wij zijn in ieder geval blij dat de SGP zo proactief is geweest om dit onderzoek uit te voeren.”

Cijfers van Gastvrij Geldermalsen bevestigen de uitkomsten van ”Laat ons de rust”. Van de leden van de ondernemersvereniging in Geldermalsen wil maar liefst 90 procent zijn winkel op zondag gesloten houden.