„EO werkt aan herstel van vertrouwen”

Maandoverzicht september 2016
beeld RD, Henk Visscher

De benoeming van Tom Mikkers, remonstrants predikant, als programmamaker bij de Evangelische Omroep is niet goed gecommuniceerd met de achterban. De EO-directie werkt aan herstel van vertrouwen.

Dat zeggen EO-directeur Arjan Lock en ds. W. Smouter, voorzitter van de raad van toezicht en de ledenraad, woensdag tegenover deze krant. De benoeming op zich verdedigt ds. Smouter, omdat de EO naast zijn missionaire taak sinds drie jaar ook de taak heeft om de protestantse kerken, inclusief de Remonstrantse Broederschap, te vertegenwoordigen. „In dat kader is Mikkers benoemd. De programma’s die we namens de kerken maken, kunnen botsen en schuren met de missie van de EO.”

Volgens directeur Lock blijft er altijd discussie over de missie van de EO. „Onze primaire doelgroep is de wereld om ons heen. We zijn er niet om programma’s te maken waarvan kerkmensen de inhoud al kennen. We willen mensen bereiken die de Bijbel niet kennen. Daarvoor moeten we soms ver gaan in onze aanpak, en dat geeft spanning.”

Baptistenvoorgangers die vorige week een bezorgde open brief schreven hebben dinsdag met de EO-directie gesproken. „Het was een goed gesprek, maar inhoudelijk willen we er nog niets over kwijt”, aldus ds. Fritz Kaiser uit Lelystad woensdagmorgen. „We willen het gesprek eerst laten bezinken.”

De andere groep openbriefschrijvers heeft op 6 oktober een gesprek met de EO-directie, meldde woordvoerder dr. ir. J. van der Graaf uit Huizen woensdagmorgen.

Woensdagavond verschijnt een uitgebreid artikel over deze kwestie op RD.nl.

ANP-24212605Gereformeerde Bond: Benoeming Mikkers bij EO pijnlijk en verdrietig

vissermartenDr. Marten Visser lanceert Facebookpagina ”EO Duidelijk”

ANP-24212605EO moet trouw blijven aan oorspronkelijke grondslag en missie

EO-0008-HENK_webRemonstrantse homo welkom bij EO, „met alles wat hij is”