‘Driekwart merkt niets van groei economie’

Een groot deel van de bevolking merkt niet dat het Nederland economisch voor de wind gaat. De meeste mensen zien wel dat het goed gaat met de economie, maar driekwart van de mensen zegt niets te merken van de economische voorspoed, blijkt uit onderzoek van EenVandaag dat de mening peilde onder ruim 19.000 mensen.

Ook voor volgend jaar verwacht maar een klein deel (12 procent) er financieel op vooruit te gaan. 43 procent denkt er zelfs op achteruit te gaan en een ongeveer even groot percentage denkt hetzelfde over te houden als dit jaar.

Veel mensen verwachten dat de economische groei op termijn omslaat in een crisis. Ruim de helft van de ondervraagden ziet dat binnen 5 jaar gebeuren. Een op de vijf geeft aan dat dat tussen 5 en 10 jaar gebeurt, en een op de tien zegt dat een nieuwe crisis nog zeker 10 jaar gaat duren.

Een van de plannen van het kabinet is om investeringsfonds te creëren voor als er slechte tijden aankomen. De helft vindt dit een goed plan, een kwart van de ondervraagden is tegen.