College Ede: Geen nieuwe refoschool De Valk

beeld ANP

Het college van B en W van de gemeente Ede stelt de gemeenteraad voor om de stichting van een nieuwe, reformatorische school in De Valk-Wekerom opnieuw af te wijzen.

Dat blijkt uit het voorstel dat B en W dinsdag naar de raad hebben gestuurd. Het college meent dat de denominatie of richting van de school zich niet onderscheidt van die van de omliggende reformatorische scholen. Bovendien voldoet de leerlingprognose niet aan de wettelijke eisen.

De Valk, Wekerom en Harskamp hebben elk een reformatorische basisschool met een open toelatingsbeleid. De Stichting tot het verstrekken van basisonderwijs op Gereformeerde grondslag in de omgeving De Valk-Wekerom wil een reformatorische basisschool met een gesloten toelatingsbeleid stichten.

De stichting deed vorig jaar eenzelfde verzoek aan de gemeente. De gemeenteraad besloot in mei vorig jaar om de school niet op te nemen in het Plan van scholen. Het schoolbestuur tekende daarop bij de minister administratief beroep aan, maar haalde begin dit jaar bakzeil.

Waarom de stichting nu een nieuwe poging doet, is niet duidelijk. Bestuurslid W. Soetendaal wilde dinsdagmiddag desgevraagd niet reageren.